Γιαννιτσά: Αντιδράσεις κατά την άφιξη λεωφορείου με πρόσφυγες

Γιαννιτσά: Αντιδράσεις κατά την άφιξη λεωφορείου με πρόσφυγες

Κάτοικοι στα Γιαννιτσά απέκλεισαν το δρόμο και εμπόδισαν δυο λεωφορεία που μετέφεραν περίπου 150 προσφυγές να προσεγγίσουν ξενοδοχείο της περιοχής.

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Γιαννιτσά.

Κάτοικοι απέκλεισαν το δρόμο και εμπόδισαν δυο λεωφορεία που μετέφεραν περίπου 150 προσφυγές να προσεγγίσουν ξενοδοχείο της περιοχής.

Αστυνομικοί, όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ που βρίσκονταν στο σημείο δημιούργησαν φραγμό, εμποδίζοντας τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν, με αποτέλεσμα τα πούλμαν να καταφέρουν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο από παράδρομο.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε βοηθητική οδό κοντά σε ξενοδοχείο, στο 5ο χμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το thestival,για να εμποδίσουν την έλευση των προσφύγων κι ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες».

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στην Ελευσίνα με δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά 795 πρόσφυγες, που ήταν στη Λέσβο.

Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με το πλάνο, θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία σε 30 σημεία της Ελλάδας.

Άλλοι 58 αιτούντες άσυλο θα ταξιδέψουν σήμερα, με πλοίο της γραμμής προς τον Πειραιά.

Την ίδια ώρα όμως, το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι αντιδράσεις, τόσο στα νησιά, που ασφυκτιούν από τους πρόσφυγες, όσο και στην ενδοχώρα, όπου μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στην Κω, το βράδυ της Παρασκευής.

Δήμαρχος και κάτοικοι έστησαν μπλόκο με μηχανήματα του δήμου στο λιμάνι προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση προσφύγων από πλοίο.

Αντιδράσεις και στις Σέρρες

Αντιδράσεις προκάλεσε η έλευση προσφύγων και στην περιοχή των Σερρών.

Λίγο πριν τις 3 τη νύχτα κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τν προορισμό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ