«Πολεμικό» κλίμα ενόψει Πολυτεχνείου – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.

«Πολεμικό» κλίμα ενόψει Πολυτεχνείου – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Η απόφαση της Αστυνομίας να εισβάλει στην πρώην ΑΣΟΕΕ επειδή 200 περίπου φοιτητές είχαν εισέλθει στο ίδρυμα με στόχο να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να σπάσουν το «λοκ άουτ» της Συγκλήτου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου μετά και τα χθεσινά γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όταν αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο προάυλιο χώρο.

Η απόφαση της Αστυνομίας να εισβάλει στην πρώην ΑΣΟΕΕ επειδή 200 περίπου φοιτητές είχαν εισέλθει στο ίδρυμα με στόχο να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση και να σπάσουν το «λοκ άουτ» της Συγκλήτου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Οι φοιτητές θεωρώντας πως η απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το ίδρυμα από τη Δευτέρα έως και τις 17 Νοεμβρίου στρέφεται ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συνέλευση στο χώρο του ιδρύματος.

Απόφαση η οποία ερμηνεύτηκε από τους αστυνομικούς ως «παράνομη» πράξη με αποτέλεσμα να κάνουν μία «εντυπωσιακή» είσοδο στους χώρους της πρώην ΑΣΟΕΕ εγκλωβίζοντας δεκάδες φοιτητές.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν μέσα και έξω από το Οικονομικό δείχνουν ότι ατμόσφαιρα ενόψει του Πολυτεχνείου είναι εκρηκτική. Η επέμβαση της Αστυνομίας – σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών – προκάλεσε τον τραυματισμό ενός φοιτητή ενώ έξω από το ίδρυμα και αφού είχαν αποχωρήσει υπό το βάρος των αντιδράσεων οι φοιτητές, αστυνομικοί χτύπησαν αναίτια δύο φοιτήτριες που βρισκόντουσαν στο δρόμο.

Πορεία φοιτητών

Οι φοιτητές μετά τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησαν πορεία προς το Πολυτεχνείο ενώ χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα για το άσυλο και κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησαν για αυταρχικές μεθόδους επιβολής της τάξης.

Δρακόντεια μέτρα ενόψει Πολυτεχνείου

Την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου καθώς τόσο μετά τις συλλήψεις τριών ατόμων τους οποίους συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα όσο και μετά την επιχείρηση σε κατειλημμένο στέκι αντιεξουσιαστών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και τη χθεσινή εισβολή των αστυνομικών στην πρώην ΑΣΟΕΕ, δημιουργείται μία εκρηκτική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν,  για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή με τη καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ .

Στα μέτρα θα συμμετέχουν και μέλη της νεοσύστατης ομάδας μοτοσικλετιστών «Δράση» που αποτελεί συνέχεια της «Δέλτα» ενώ drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα επιτηρούν την πορεία αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων προκειμένου να έχουν ζωντανή εικόνα για τις εξελίξεις με στόχο να προλάβουν έκτροπα από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Η Αστυνομία μετά και την εξάρθρωση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας φοβάται μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές κατά αστυνομικών στόχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ