Πολυτεχνείο: Μαζικότητα στην 46η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης

Πολυτεχνείο: Μαζικότητα στην 46η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης

Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία για το Πολυτεχνείο ξεπερνά αυτή προηγούμενων χρόνων, με την πορεία να έχει έντονο παλμό - Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του ασύλου και της έντονης αστυνομικής παρουσίας κατά την πορεία - Διακριτική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ (VIDEO)

Αθρόα είναι η συνέλευση των πολιτών στην πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά αυτή προηγούμενων χρόνων, με την πορεία να έχει έντονο παλμό.

Το κεντρικό σώμα της πορείας, το οποίο λίγο μετά τις 16:45 πέρασε μπροστά από τη Βουλή, κατευθύνεται προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του ασύλου και της έντονης αστυνομικής παρουσίας κατά την πορεία.

Μια αστυνομική παρουσία πάντως που είναι πολύ διακριτική παρά το μεγάλο αριθμό αστυνομικών που βρίσκονται επί ποδός. Μεταξύ άλλων, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ φρουρούν κεντρικά ξενοδοχεία στο δρόμο προς την αμερικανική πρεσβεία προς αποφυγή επεισοδίων.

Παραταγμένες κλούβες δεξιά και αριστερά στην Καραγεώργη Σερβίας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Σημειώνεται πως του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το «παρών» δίνουν η Ρένα Δούρου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιάννης Βίτσας, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Τόσκας, ο Νίκος Βούτσης και άλλοι.

Την ίδια ώρα, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, όπως και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός».

Προηγήθηκε η πορεία του μπλοκ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, η οποία έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ