ΕΛ.ΑΣ: «Πονοκεφαλιάζει» για τα «χτυπήματα» στα προάστια της Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ: «Πονοκεφαλιάζει» για τα «χτυπήματα» στα προάστια της Αθήνας

Aίσθηση προκάλεσαν και τα διαδοχικά «χτυπήματα» του Ρουβίκωνα τη Δευτέρα.

«Πονοκέφαλο» συνεχίζει να προκαλεί στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το ενδεχόμενο «μεταφοράς» των καταδρομικών επιθέσεων από το κέντρο της Αθήνας που υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών προς τα προάστια. Τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά του Τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.

Aίσθηση επίσης προκάλεσαν και τα διαδοχικά «χτυπήματα» του Ρουβίκωνα τη Δευτέρα τα ξημερώματα σε εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Μαρούσι και Χαλάνδρι με μπογιές και σε πολυεθνική εταιρεία τσιμέντου στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου προκάλεσαν ζημιές με βαριοπούλες. Την Κυριακή μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στο δημαρχείο Βύρωνα ενώ έριξαν φειγ βολαν έξω από το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Νέο αίμα στον Ρουβίκωνα

Σε ανάρτηση του στο facebook ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα σχολιάζοντας τις επιθέσεις ανέφερε ότι «ο λόγος που η ομάδα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί αρκετές δράσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενισχύθηκε με πολύ κόσμο μετά το διήμερο ανοιχτού καλέσματος που κάναμε. Για να το πω απλά είμαστε πλέον πολλοί περισσότεροι-ες. Ειδικότερα διαθέτουμε πλέον πολύ κόσμο που είναι «αχαρτογράφητος» από τις αρχές. Άνθρωποι που δεν είναι σεσημασμένοι. Κάποιοι-ες θα μείνουν έτσι για πάντα βοηθώντας στον κρίσιμο τομέα συλλογής πληροφοριών και κοιταγμάτων. Άλλοι πάλι θα «ενεργοποιηθούν» σε περίπτωση που δεχτούμε αυξημένη καταστολή και τα γνωστά μέλη της ομάδας θα είναι σε κλοιό. Εκεί ουσιαστικά θα δουν όλοι πόσοι είμαστε και που μπορούμε να πάμε».

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στα Εξάρχεια ήταν κυρίως 19 – 20 ετών ενώ υπήρχαν και τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων εξακριβώθηκε η χώρα καταγωγής για τους δυο (από Τουρκία και Αφγανιστάν) ενώ οι τρεις ανήλικοι ήταν μεταξύ 15 – 17 ετών. Ωστόσο όλοι τους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές που δείχνει πως «νέο αίμα» εισέρχεται στη πρώτη γραμμή των αντεξουσιαστών.

«Χτυπήματα» στα προάστια της Αθήνας

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα δεν αποκλείει επιθέσεις στα προάστια και στέλνει το δικό του μήνυμα στην Αστυνομία λέγοντας πως «σε περίπτωση που αποφασίσει να τελειώσει μια και καλή με μας θα έχει κάποια πλεονεκτήματα αλλά και κάποια μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα τους είναι μη αναστρέψιμα γιατί είναι δομικά. Η ομάδα Δράση (πρώην Δέλτα) έχει περιορισμένο χώρο που επιχειρεί. Ο χώρος αυτός είναι το κέντρο της Αθήνας. Είναι γνωστό πως έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις σε πολλά σημεία και σε μεγάλη ακτίνα δράσης. Δηλαδή στα προάστια της Αθήνας (βόρεια-νότια δυτικά-ανατολικά) εκεί δηλαδή όπου η ομάδα Δράση δεν επιχειρεί.»

Και προσθέτει: «Οπότε θα πρέπει να αποδεσμευτεί ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών δυνάμεων από καθήκοντα καθημερινής αστυνόμευσης δρόμου που είναι σήμερα και να δεσμευτούν σε καθήκοντα στατικής φύλαξης πιθανόν στόχων. Οι οποίοι στην Αθήνα είναι εκατοντάδες και πολλοί από αυτούς μη προβλέψιμοι από τα επιτελεία που «προβλέπουν» τους επόμενους στόχους. Οπότε μοιραία θα αποδυναμωθεί η αστυνόμευση που επικεντρώνεται στην καταστολή του καθημερινού εγκλήματος αφού θα καθηλωθεί σε στατική φύλαξη(πάγιο πρόβλημα που αναφέρουν οι συνδικαλιστές τους).Και επειδή τα σημεία παρέμβασης είναι πάρα πολλά δεν θα υπάρχει και το επιδιωκόμενο αντικειμενικό αποτέλεσμα. Υπάρχει φύλαξη στο Α κτίριο; Πας στο Β. Υπάρχει και στο Β; Πας στο Γ.Οπότε έχεις κόστος χωρίς όφελος.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ