Παράδειγμα προς μίμηση: Ο τυφλός φοιτητής που πήρε πτυχίο Φυσικής με άριστα!

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο τυφλός φοιτητής που πήρε πτυχίο Φυσικής με άριστα!

Ο πρώτος τυφλός φοιτητής του Τμήματος και χάρη σε αυτόν, άλλαξε ο νόμος που έδινε στα πανεπιστημιακά Τμήματα τη δικαιοδοσία να μην δέχονται φοιτητές με αναπηρία.

Να ολοκληρώσει τις σπουδές του κατάφερε ο Αργύρης Κουμτζής. Πρόκειται για ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπινης δύναμης και θέλησης. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με την Φυσική ενώ το γεγονός ότι είναι τυφλός δε τον εμπόδισε  να μπει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Έγινε ο πρώτος τυφλός φοιτητής του Τμήματος και χάρη σε αυτόν και την επιμονή του, άλλαξε ο νόμος που έδινε στα πανεπιστημιακά Τμήματα τη δικαιοδοσία να μην δέχονται φοιτητές με αναπηρία. Από το ξεκίνημα του λιπόν, δεν του χαρίστηκε τίποτα! 

Πριν από αυτό ήταν αιτία μαζί με τον αδελφό του που έχει επίσης προβλήματα όρασης, να εφαρμοστεί σε κανονικό σχολείο παράλληλη στήριξη. Σημαντική υποστήριξη είχε από τους δύο γονείς του που επίσης έχουν προβλήματα όρασης. Κάπως έτσι, έφτασε ως την Οξφόρδη ενώ κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές του μέσα σε πέντε χρόνια με βαθμό 9,39. Μάλιστα στην ορκομωσία ήταν εκείνος που διάβασε τον όρκο!

Για να καταφέρει να μπει στη σχολή χρειάστηκε να κάνει μεγάλο αγώνα και προσπάθεια καθώς δεν τον δέχονταν λόγω της έλλειψης όρασης. Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και από νωρίς έψαχνε τον τρόπο για αν τα καταφέρει. Το Πανεπιστήμιο θεωρούσε ότι υπήρχαν πρακτικά θέματα που δε θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Και εκεί που το Πανεπιστήμιο «είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά» υπήρξε παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας και έγινε δεκτός.

Τώρα ετοιμάζεται να κάνει διδακτορικό «στοχεύοντας… στα άστρα»!

«Ό,τι έκανα είχε στόχο να πάρω υποτροφία για διδακτορικό . Προσπαθούσα να αποκτήσω ερευνητική εμπειρία και είμαι τυχερός γιατί ο καθηγητής μου, ο κ. Βλάχος ο οποίος είναι ο ακαδημαϊκός μου πατέρας, πρότεινε να μπω στην ερευνητική του ομάδα. Σημαντική ήταν και η υποστήριξη που είχα από τον κ. Πολάτογλου όλα αυτά τα χρόνια» λέει στο thebest.gr

Οι εκπαιδευτικές του επιτυχίες και οι ερευνητικές του δραστηριότητες κρίθηκαν υπεράριθμες ώστε να του δώσουν μία υποτροφία τεσσάρων χρόνων στο Max Planc διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία, με σκοπό να ολοκληρώσει το διδακτορικό του.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ