Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, η αστυνομία στέλνει στον Συνήγορο του Πολίτη βίντεο και αναφορές περιστατικών αστυνομικής βίας

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, η αστυνομία στέλνει στον Συνήγορο του Πολίτη βίντεο και αναφορές περιστατικών αστυνομικής βίας.

Φωτογραφίες με διαδηλωτές γυμνούς στα χέρια των ΜΑΤ αλλά και χτυπημένους με αίματα να σέρνονται στο πεζοδρόμιο κάνουν από το βράδυ της Παρασκευής του γύρου του διαδικτύου προκαλώντας σάλο στα social media.

Ειδικότερα μια φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη δείχνει την προσαγωγή ενός άνδρα στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Σε αυτή απεικονίζεται ένας ημίγυμνος διαδηλωτής στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας, ένας εκ των οποίων τον τραβά από το εσώρουχο την ώρα που του σπρώχνει το κεφάλι προς τα κάτω.

Ο διαδηλωτής είναι χτυπημένος και όπως φαίνεται από το στιγμιότυπο έξι αστυνομικοί τον έχουν περικυκλώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ