Κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου με αφορμή την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι

Κόντρα Βορίδη-Τσακαλώτου με αφορμή την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε όταν ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας από την ελληνική αστυνομία λέγοντας ότι η «αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ετέθη στο λαό.

Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Αυτή είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ο «ουσιαστικός» υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνοντας ότι χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ανησυχία του για τα αστυνομικά έκτροπα προσέθεσε: Δεν άκουσα από εσάς γι΄αυτό. «Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, αλλά δεν σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο στο σπίτι χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Απαντώντας, ο κ. Βορίδης είπε ότι είναι άλλο η γενίκευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία και άλλο εάν υπήρξε υπέρβαση βίας αστυνομικού που την ελέγχουμε. «Η γενίκευση δεν είναι αθώα, διότι ψυχικά είστε ταυτισμένοι με συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειές του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε τη δουλειά του» είπε ο κ. Βορίδης.

Επίσης, στη σχετική αναφορά του κ. Τσακαλώτου, ο κ. Βορίδης είπε «η είσοδος στο κτίριο έγινε παρουσία εισαγγελέως».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ