Ιράκ: Οι ΗΠΑ προέβησαν σε νέο πλήγμα

Ιράκ: Οι ΗΠΑ προέβησαν σε νέο πλήγμα

Νέα αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν, σημειώθηκε την Παρασκευή στον δρόμο προς την πόλη Τατζί, βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτης.

Νέα αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης σημειώθηκε την Παρασκευή στον δρόμο προς την πόλη Τατζί, βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας χωρίς να αναφέρει το όνομα της οργάνωσης ή περισσότερες λεπτομέρειες.

Έξι νεκροί

Η επίθεση εξαπολύθηκε κατά των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, κεντρικού φορέα των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτικών παραστρατιωτικών ομάδων, κοντά στο στρατόπεδο Τατζί, βόρεια της Βαγδάτης, και από αυτήν σκοτώθηκαν έξι άτομα ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής πηγή των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων στο πρακτορείο Reuters.

«Ιατρικό κομβόι»

Αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κατά την αεροπορική επιδρομή εναντίον μαχητών της χτυπήθηκε ιατρικό κομβόι και όχι ανώτερα στελέχη της όπως μεταδόθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

«Αρχικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι από την επίθεση επλήγη ιατρικό κομβόι των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης κοντά στο στάδιο της Τατζί, στη Βαγδάτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Κλιμακώνεται η ένταση

Η ένταση κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή μετά την εξόντωση από τις ΗΠΑ του πανίσχυρου ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί και άλλων τριών αξιωματούχων στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

«Σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο» ανέφερε την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη επίσημη ανακοινωσή του μετά την αμερικανική φονική επιδρομή στη Βαγδάτη.

«Θα εξοντώσουμε τους εχθρούς»

«Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο νέος επικεφαλής της ιρανικής Δύναμης Κουντς και ουσιαστικός διάδοχος του Σουλεϊμανί, Εσμαΐλ Καανί, διαμήνυσε ότι αναμένει να δει «πολλά πτώματα Αμερικανών» στη Μέση Ανατολή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Επικρατεί οργή

Οι δηλώσεις του «διαδόχου» της στρατιάς του Ιράκ είναι ενδεικτικές της οργής που επικρατεί στο Ιράν από την «εξουδετέρωση» του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την ίδια ώρα, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, χαρακτήρισε το χτύπημα των αμερικανικών δυνάμεων ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας».

Η Τεχεράνη θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι, δήλωσε o υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ