Ιράν : Διαδηλωτές καταγγέλλουν πυροβολισμούς – Διαψεύδουν οι Αρχές

Ιράν : Διαδηλωτές καταγγέλλουν πυροβολισμούς – Διαψεύδουν οι Αρχές

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε από λάθος ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε από λάθος ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Προς το παρόν δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η αυθεντικότητα των βίντεο που αναρτήθηκαν αργά χθες Κυριακή στο Διαδίκτυο και τα οποία δείχνουν αίμα στο έδαφος και ανθρώπους που έμοιαζαν με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κρατούν όπλα.

Σε ένα άλλο βίντεο, που επίσης δεν επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά του, φαίνεται μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της να αιμορραγεί.

Σε άλλες αναρτήσεις φαίνονται άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χτυπούν τους διαδηλωτές με γκλομπ, την ώρα που άλλοι φωνάζουν «Μην τους χτυπάτε!».

Λίγη ώρα αργότερα η ιρανική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες. Με δήλωση του ο επικεφαλής της αστυνομίας, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι της χώρας, διευκρίνισε πως «η αστυνομία δεν πυροβόλησε τους πολίτες που διαμαρτύρονταν». Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολές να είναι συγκρατημένοι.

«Βράζει» το Ιράν

«Καζάνι που βράζει» είναι το Ιράν, με διαδηλωτές να έχουν βγει στους δρόμους της Τεχεράνης και άλλων μεγάλων πόλεων, μετά από την παραδοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι κατέρριψαν το ουκρανικό Boeing 737-800 από λάθος.

Για δεύτερη ημέρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις πόλεις του Ιράν και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

«Ψεύδονται ότι ο εχθρός μας είναι η Αμερική, ο εχθρός μας είναι εδώ ακριβώς», φώναζε μια ομάδα διαδηλωτών έξω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σύμφωνα με οπτικό υλικό που ανέβηκε στο Twitter.

https://www.facebook.com/RTnews/videos/1073003536369939/

Πολυάριθμοι διαδηλωτές εμφανίζονται στο βίντεο έξω από ένα άλλο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας και σε συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις.

Mάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που έσκισαν πανό με την εικόνα του Κασέμ Σουλεϊμανί, του εξέχοντος Ιρανού στρατιωτικού διοικητή ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στο Ιράκ στις 3 Ιανουαρίου.

Κάτοικοι της Τεχεράνης δήλωσαν στο Reuters ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις καταστολής της Αστυνομίας.

Χθες η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών στην πρωτεύουσα με πολλούς από αυτούς να φωνάζουν «Θάνατος στον δικτάτορα» αναφερόμενοι στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ