Στα χαρακώματα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για Εξάρχεια, Κουκάκι και καταλήψεις

Στα χαρακώματα κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για Εξάρχεια, Κουκάκι και καταλήψεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δύσκολη η θέση της κυβέρνησης ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τα αποτελέσματα για τα δακτυλικά αποτυπώματα στο Κουκάκι. Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ και από ΚΙΝΑΛ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής παρέμβασης για πιο αυστηρές ποινές σε καταληψίες

Σκληρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει για τις τελευταίες αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για αστυνομοκρατία και αυταρχισμό με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων του Σαββατοκύριακου.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως ομπρέλα για την ανομία και τη βία. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση νομιμοποιεί πολιτικά δολοφονικές ενέργειες κατά αστυνομικών.

Ομπρέλα

Απαντώντας στο Γιάννη Ραγκούση, ο Στέλιος Πέτσας καταλόγισε θράσος στον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά.

«Το θράσος ξεχειλίζει στη σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία. Είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια ως Κυβέρνηση παρατηρούσαν με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων και ολόκληρων γειτονιών. Είναι οι ίδιοι που ουδέποτε καταδίκασαν τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και σήμερα, τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δύσκολη θέση

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα δαχτυλικά αποτυπώματα για τις καταλήψεις στο Κουκάκι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «δύσκολη θέση» που γίνεται «ακόμη πιο δύσκολη».

«Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι. Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση.

Εξάλλου, όσον αφορά τη νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι το Σαββατοκύριακο, χαρακτηρίζει «θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη».

«Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό και το υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «αντί για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».

Αυταρχισμός

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση  για πολιτική «αυταρχισμού», σημειώνοντας ότι «η πλευρά του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη» είναι «η ρατσιστική, η πλευρά η μισαλλόδοξη, είναι αυτή η οποία μας θυμίζει αντίστοιχες καταστάσεις συγγενών κομμάτων από τον ευρωπαϊκό χώρο, τον Σαλβίνι, τον Όρμπαν».

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας «Στο Κόκκινο 105,5» αναφερόμενος στα γεγονότα στο Κουκάκι, έκανε λόγο για «άψογη σκηνοθεσία» εκ μέρους της κυβέρνησης, εκφράζοντας δε την πεποίθηση, ότι «κάθε φορά που θα θέλει η ΝΔ να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από το περιεχόμενο της πολιτικής της, για παράδειγμα στα εργασιακά ζητήματα, τόσο πιο έντονα θα βλέπουμε τέτοιες αναφορές».

Αστυνομοκρατία και αστυνόμευση

Άλλο η Αστυνομοκρατία και άλλο η Αστυνόμευση δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Κανείς δεν είναι υπέρ της ανομίας. Όμως τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες περιστατικών και επιθέσεων σε πολίτες, που καμία σχέση δεν έχουν με παράνομες ενέργειες, όπως η περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ και της χρήσης των πλαστικών σφαιρών. Επίσης, οι ίδιοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων καταγγέλλουν ότι ενώ έχει αυξηθεί η αστυνομοκρατία στην περιοχή, εντούτοις έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και η μαφία των ναρκωτικών ξεσαλώνει στη γειτονιά», είπε ο κ. Σαντορινιός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Προσέθεσε δε ότι «δυστυχώς το Κράτος του κ. Χρυσοχοΐδη ενδιαφέρεται μόνο για την Αστυνομοκρατία, χωρίς Νόμο και χωρίς Τάξη. Δεν χρειαζόμαστε Αστυνομοκρατία αλλά Αστυνόμευση».

Εσωτερικός εχθρός

Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στο «ΘΕΜΑ Radio 104,6» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους τελευταίους μήνες με τις εν εξελίξει αστυνομικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι ενώ συντηρείται ένα «πολεμικό κλίμα με εσωτερικούς εχθρούς» και «συγκρούσεις», αφήνονται «ανεξέλεγκτες οι συμμορίες των ναρκεμπόρων» με αποτέλεσμα να «κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής και οι κάτοικοι να αισθάνονται πολλαπλή ανασφάλεια».

«Πρόκειται για μια επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού» ενταγμένη σε μία «άκρως επικίνδυνη επικοινωνιακή προσπάθεια» της κυβέρνησης υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι «η στάση αυτή βρίσκεται έξω από κάθε δημοκρατική αρχή».

 

 

ΚΙΝΑΛ: ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά για τη βία

Πάντως σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σιωπή στα ζητήματα προστασίας του πολίτη.

Ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο Σκάι και αναφερόμενος στην επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη στο Κουκάκι, είπε πως είναι μία εικόνα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη με τον κατάλληλο τρόπο. Και αυτό σημαίνει πως αν πρέπει να αλλάξει ο νόμος με αντιλήψεις, πράξεις και δράσεις πρέπει να αλλάξει. Είναι γνωστή η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα ζητήματα προστασίας του Πολίτη, υποστήριξε.

Για αυτό το τελευταίο ειδικότερα, ο κ. Χρηστίδης επικαλέστηκε την 4ετή κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, δηλαδή που «καιγόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο με μολότοφ και επιθέσεις. Και όταν εμείς το λέγαμε στα στελέχη και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, «φύγετε από τα Εξάρχεια». Είναι σα να έρθω εγώ και να πω στον κύριο Φλαμπουράρη, «αν δεν μπορείς να μείνεις εκεί, σήκω και φύγε από τα Εξάρχεια». Οι επιθέσεις στα Εξάρχεια συνεχίζονται, αυτό με τις μολότοφ που γινόταν, δεν γίνεται πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό κόμμα που ήταν στην κυβέρνηση και μας πήρε τη φρουρά έξω από τα γραφεία, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αρβανίτης, ο βουλευτής μας Θεσσαλονίκης να κοντέψει να πεθάνει, όταν έσκασε μολότοφ στην πλάτη του» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Γίνεται ένα λάθος που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει», ανέφερε επίσης για να συμπεράνει, «η προστασία του πολίτη, η ασφάλεια, για τη διακίνηση των ναρκωτικών, για τις κλοπές, για τις ληστείες είναι αυτονόητο πως βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής δικαιοσύνης. Τι σημαίνει αυτό; Ούτε βία υπέρμετρη από την αστυνομία, ούτε προφανώς τα «μπάχαλα» να κάνουν ό,τι θέλουν και να σπάνε το κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Αυστηρότερες ποινές

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών που προκαλούν «μπαχαλάκηδες» και καταληψίες αλλά για την ώρα δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ