Ξεκινάει άμεσα η χορήγηση επιδοτούμενων δανείων προς επιχειρήσεις – «θύματα» της Thomas Cook

Ξεκινάει άμεσα η χορήγηση επιδοτούμενων δανείων προς επιχειρήσεις – «θύματα» της Thomas Cook

«Οι συμβάσεις της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το χρηματοδοτικό αυτό προϊόν βρίσκονται ήδη στις τράπεζες» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης ανακοινώνοντας την έναρξη της χορήγησης δανείων επιδοτούμενων τόκων προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και των θυγατρικών της

Ξεκινάει άμεσα η χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και των θυγατρικών της, μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών, από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ II) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μετά από έγκριση της Επενδυτικής Επιτροπής του ΤΕΠΙΧ ΙΙ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός χορηγούμενων δανείων ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ εισφέρονται από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και τα 60 εκατ. ευρώ από τις συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ η αποπληρωμή των δανείων θα υλοποιείται σε δύο έως πέντε έτη.

Στις τράπεζες οι συμβάσεις
«Οι συμβάσεις της Αναπτυξιακής Τράπεζας για το χρηματοδοτικό αυτό προϊόν βρίσκονται ήδη στις τράπεζες προκειμένου να υπογραφούν και να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και αξιολόγησης αυτών» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

«Τα δάνεια αφορούν μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να λαμβάνουν από τις τράπεζες συγχρηματοδοτούμενα δάνεια επιδοτούμενων τόκων ακόμα και στο 100%» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ