Σε υψηλό συναγερμό Πανεπιστήμια στη Βρετανία λόγω κοροναϊού

Σε υψηλό συναγερμό Πανεπιστήμια στη Βρετανία λόγω κοροναϊού

Πέντε Κινέζοι ασθενείς είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία στη Σκωτία και ένας στο Μπέλφαστ με υποψία κοροναϊού.

Σε υψηλό συναγερμό τέθηκαν πανεπιστημιουπόλεις στη Βρετανία λόγω κοροναϊού.

Πέντε Κινέζοι ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία στη Σκωτία και ένας στο Μπέλφαστ με υποψία κοροναϊού, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο καθηγητής Jurgen Haas, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε ότι τέσσερα άτομα είχαν απομονωθεί στο Εδιμβούργο και ένα άτομο στη Γλασκώβη και προειδοποίησε για πολλές περισσότερες περιπτώσεις σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας ακόμη ασθενής στο νοσοκομείο Royal Victoria στο Μπέλφαστ, υποβλήθηκε σε εξετάσεις για την πιθανότητα να νοσεί από το νέο κοροναϊό.

Ένας στους πέντε ξένους φοιτητές στη Βρετανία προέρχεται από την Κίνα και ο καθηγητής Haas εκτίμησε ότι το Εδιμβούργο «πάσχει» από τρεις περιπτώσεις, εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού κινέζων φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο του Wuhan, πόλη στην οποία ξεκίνησε η επιδημία, έχει διεθνείς συνεργασίες με τέσσερα βρετανικά πανεπιστήμια – Aberdeen, Glasgow, Birmingham και Leeds και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έχει διεθνείς συνεργασίες με 42 πανεπιστήμια στην Κίνα.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου του Αμπερντίν είπε επίσης ότι πέντε άτομα από το προσωπικό του είχαν επιστρέψει πρόσφατα από το Γουχάν.

Ένας εξ’ αυτών εργαζόταν εώς τώρα από το σπίτι ως προληπτικό μέτρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Πανεπιστήμιο του Newcastle φιλοξενεί 300 φοιτητές από την περιοχή της επιδημίας.

Το Πανεπιστήμιο του Τσέστερ προειδοποίησε τους σπουδαστές ότι εάν επιστρέψουν στην Κίνα για το Κινεζικό Νέο Έτος, δεν θα επανεισάγονται χωρίς κατάλληλη περίοδο απομόνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ