Γιατροί του Κόσμου : Ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης προσφύγων στην περίθαλψη

Ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο που συναντούν μεγάλες δυσκολίες μετά την κατάργηση της χορήγησης ΑΜΚΑ είναι τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, τονίζει η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου»


Γιατροί του Κόσμου : Ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης προσφύγων στην περίθαλψη | to10.gr

Την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης των αιτούντων άσυλο στην πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσα από την επαναφορά του ΑΜΚΑ ή την ενεργοποίηση του προσωρινού αριθμού ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού ζητούν οι «Γιατροί του Κόσμου».

Ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο που συναντούν μεγάλες δυσκολίες μετά την κατάργηση της χορήγησης ΑΜΚΑ είναι τα παιδιά με χρόνια νοσήματα, όπως εξηγεί σε δελτίο τύπου της η οργάνωση.

Μια διαλυμένη Λίγκα, ισοπεδώνει το πρωτάθλημα

Κινδυνεύουν παιδιά

Η πεντάχρονη Σάνα Μπιρζάντα από το Αφγανιστάν έχει σύνδρομο Ντάουν, ο μόλις ενός έτους Μουσταφά Ρατζάμπι από το Ιράν πάσχει από συγγενή υδροκέφαλο και έχει ιστορικό σπασμών από ηλικία τεσσάρων μηνών, ενώ η εξάχρονη Έλενα Χαϊντάρι από το Αφγανιστάν έχει καρδιακό φύσημα χωρίς διερεύνηση.

Οι παραπάνω είναι τρεις μόνο περιπτώσεις παιδιών με χρόνια νοσήματα, τα οποία έχουν εξεταστεί από παιδίατρο των «Γιατρών του Κόσμου» και χρήζουν εξειδικευμένων εξετάσεων και συστηματικής παρακολούθησης από εξειδικευμένους γιατρούς.

Το γεγονός ωστόσο ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ τους στερεί τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τη δυνατότητα να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού στα νοσοκομεία, ακόμα και την πρόσβαση στα νοσοκομεία.

Η έλλειψη πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, υπενθυμίζει η οργάνωση, έχει «μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους και για τη δημόσια υγεία».

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

Euroleague: Άρση του ban στον Ολυμπιακό, με Μπάικς και ΜακΚίσικ στο Τελ Αβίβ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο