Στο «κόκκινο» η Μ. Ανατολή – Αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ για Παλαιστινιακό

Στο «κόκκινο» η Μ. Ανατολή – Αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ για Παλαιστινιακό

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στη Μέση Ανατολή το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Παλαιστινιακό, το οποίο παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στη Μέση Ανατολή το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Παλαιστινιακό, το οποίο παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, απέρριψε το σχέδιο ασυζητητί, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις στη δυτική όχθη μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού.

Στη Βηθλεέμ, στη Ραμάλα, στη Ναμπλούς και σε άλλες πόλεις της δυτικής όχθης, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον ισραηλινό στρατό. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τραυματίσθηκαν τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές. Διαδηλώσεις κατά του σχεδίου έγιναν και στον Λίβανο από παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ο εβραϊκής καταγωγής γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και πρωτεργάτης του σχεδίου, Τζάρεντ Κούσνερ ,χαρακτήρισε βλακώδη την αντίδραση της παλαιστινιακής ηγεσίας. Απαράδεκτο χαρακτήρισε το σχέδιο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της, χαρακτήρισε το σχέδιο ως ένα θετικό βήμα για μία συνολική λύση και κάλεσε τα δύο μέρη σε διάλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ