Ανακαλεί το υπ. Παιδείας την πρόκληση σε εκδήλωση θρησκευτικής οργάνωσης

Ανακαλεί το υπ. Παιδείας την πρόκληση σε εκδήλωση θρησκευτικής οργάνωσης

Η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση εντάσσεται στο κίνημα κατά των αμλβώσεων, ενώ παλιότερα είχε τοποθετηθεί κατά της εισαγωγής στα σχολεία του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής.

Μετά τον σάλο, το υπουργείο Παιδείας ανακαλεί την πρόσκληση προς σχολεία σε εκδήλωση της θρησκευτικής οργάνωσης «Η Χριστιανική Αγωγή», η οποία μεταξύ άλλων εντάσσεται στο κίνημα κατά των αμβλώσεων.

Η ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

«Με άμεση εντολή της Υπουργού Νίκης Κεραμέως ανακαλείται το υπ’ Αριθμ. Πρωτ. Φ16/11644/Δ2/28-01-2020 έγγραφο με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ημερίδα ‘’Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση’’ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων ‘’Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ’’ για εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. και για μαθητές/τριες Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής – Φεβρουάριος 2020 – σχ. Έτ. 2019-2020» που υπογράφει η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα.»

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για την απόφαση.

Το επίμαχο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας

Έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για την ημερίδα με θέμα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση” που διοργανώνει στις 9 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία της Αττικής.

Το υπουργείο με το σχετικό έγγραφο καλεί τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν σχετικά όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους μαθητές των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής. 

Ποια είναι η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»;

«Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» είναι μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων που στηρίζουν το «κίνημα» κατά του δικαιώματος στην άμβλωση «Αφήστε με να ζήσω» που πρόσφατα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στη δημοσιότητα για τις αφίσες που είχε αναρτήσει στο Μετρό.

Ήταν επίσης η ίδια οργάνωση που το 2009 με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «Σεξουαλικής Αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη Ένωση Γονέων στήριζε και συμμετείχε στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν τον Γενάρη του 2019 για το Μακεδονικό.

Τέλος, όπως αναφέρει το alfavita.gr, πρόκειται για (παρά)θρησκευτική οργάνωση που έγινε γνωστή το 2014, όταν μαθητές του 73ου δημοτικού σχολείου του δήμου Αθηναίων απειλήθηκαν με έξωση από το σχολείου τους επειδή η πανελλήνια ένωση γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους, διατηρούσε τους μαθητές σε καθεστώς «ομηρίας» διεκδικώντας από το δημόσιο το κτίριο του σχολείου στα Πετράλωνα.

Δριμεία κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής αιχμηρή ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Σε παραμάγαζο παραθρησκευτικών οργανώσεων επιχειρεί να μετατρέψει η κ. Ν. Κεραμέως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έτσι, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε σχολεία ανά την επικράτεια με αφορμή τον κατά Κεραμέως εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, είδε το φως της δημοσιότητας ένα ακόμα κρούσμα. Με “εξαιρετικά επείγον” (!) πρόσφατο έγγραφο, που υπογράφει η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας κ. Αν. Γκίκα, καλούνται τα δεκαπενταμελή συμβούλια των μαθητικών κοινοτήτων των Λυκείων όλης της χώρας να συμμετάσχουν καταθέτοντας τις απόψεις τους σε διαβούλευση που οργανώνει η ονομαζόμενη Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων ‘Η Χριστιανική Αγωγή’, ενόψει ημερίδας που έχει προγραμματιστεί με θέμα “Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση”.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν την εν λόγω (παρα)θρησκευτική οργάνωση, σημειώνουμε ότι συνδέεται οργανικά με την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, γνωστή για τις ακραίες αντιλήψεις και πρακτικές της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι τα “χριστιανικά” αντανακλαστικά της είναι τέτοια, που δεν δίστασε να απειλεί επί σειρά ετών με έξωση 143 μαθήτριες και μαθητές του 73ου σχολείου Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας το κτήριο στο οποίο στεγάζονταν, εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους και κρατώντας το σχολείο σε καθεστώς ομηρείας.

Ίλεως, ίλεως γενού ημίν, κ. Κεραμέως. Σεβαστείτε, επιτέλους, τις συνταγματικές επιταγές για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, σεβαστείτε την ίδια τη νεολαία και μην προσπαθείτε να την καταστήσετε βορά σε ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ