Η βραβευμένη από τον Θωμαΐδη εισαγγελέας Σακελλαρoπούλου που «αξιοποιεί» ανώνυμα σκουπίδια

Η βραβευμένη από τον Θωμαΐδη εισαγγελέας Σακελλαρoπούλου που «αξιοποιεί» ανώνυμα σκουπίδια

Πώς παρέκαμψε τον προϊστάμενό της Ιωάννη Μωραιτακη.

Έντονες συζητήσεις στους διαδρόμους των δικαστηρίων, προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως Βιργινίας Σακελλαροπούλου (εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) στην Εισαγγελία Εφετών, να σπεύσει να «αξιοποιήσει» μια από τις πολλές ανώνυμες επιστολές που λαμβάνει από «γνωστό παρααθλητικό κέντρο».

Η απόφαση της εν λόγω εισαγγελικής λειτουργού, επανέφερε και τις συζητήσεις που την θέλουν να διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον δημοσιογράφο του Open Κυριάκο Θωμαϊδη. «Είναι αυτoκόλλητοι…» σχολίαζε στα parapolitika.gr, έμπειρος εισαγγελέας που είναι σε θέση να γνωρίζει το βάθος της σχέσης ανάμεσα στην εισαγγελέα και τον δημοσιογράφο.

Η κυρία Σακελαροπούλου, εγκαλείται από τους συναδέλφους της, γιατί για άλλη μια φορά έσπευσε να ενεργήσει, λειτουργώντας εν αγνοία του προϊσταμένου της στην εισαγγελία Εφετών, Ιωάννη Μωραϊτάκη.

«Όφειλε να ενημερώσει πριν διαβιβάσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών την ανώνυμη επιστολή» υποστηρίζουν συνάδελφοί της. Επειδή όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Σακελλαροπούλου, επιδεικνύει αντίστοιχο ζήλο, όταν λαμβάνει ανώνυμες επιστολές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να ζητηθούν εξηγήσεις τόσο από τον πολύπειρο εισαγγελεά του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Για παράδειγμα θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να ερευνηθούν οι σχέσεις που διατηρεί η εισαγγελική λειτουργός με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαίδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έσπευσε να «αποκαλύψει» την ενέργεια της κυρίας Σακελλαροπούλου. Άλλωστε η εποχή που μπαινόβγαιναν στα εισαγγελικά γραφεία, τηλεδικαστές ανήκει στο παρελθόν και επειδή δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκιές, οφείλουν όλοι να ρίξουν φως, ακόμη και στα κουτσομπολιά.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή αρκετά τραυματίστηκε το κύρος της Δικαιοσύνης με την τακτική των ανώνυμων επιστολών, που εντελώς τυχαία, πήγαιναν σε συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς, οφείλει άμεσα ο κ. Τσιάρας, να ζητήσει εξηγήσεις και εφόσον υπάρξουν ευθύνες να αποδοθούν. Επίσης, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της Προανακριτικής που διερευνά και την δράση παραδικαστικού κυκλώματος, να φτάσουν στοιχεία που σχετίζονται με πρόσωπα που έπαιξαν περίεργο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια στους διαδρόμους (και όχι μόνο των δικαστηρίων).

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20-10-2017 στην ετήσια εκδήλωση απονομής των Απολλώνιων Βραβείων τιμήθηκε η Εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου για την προσφορά της στην Επιστήμη και στον Αθλητισμό. Το βραβείο της απενεμήθη από το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαϊδη.

Αξίζει: Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Μωραϊτάκης, είχε ενημερωθεί για την ενέργεια της υφισταμένης του, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, πριν εκείνη αποστείλει την ανώνυμη επιστολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωαννίδη;

Ενδιαφέρει: Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν φτάσει καταγγελίες που σχετίζονται με την κυρία Σακελλαροπούλου και την στενή συνεργασία που διατηρεί με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαίδη, ο οποίος συμπτωματικά εργάζεται στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ