Επελαύνουν οι δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία – Με βομβαρδισμούς απειλεί ο Ερντογάν

Επελαύνουν οι δυνάμεις του Άσαντ στη Συρία – Με βομβαρδισμούς απειλεί ο Ερντογάν

Οργισμένη αντίδραση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ενέργειες των δυνάμεων του Άσαντ.

Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Άσαντ, ο συριακός στρατός συνεχίζει να επελαύνει πραγματοποιώντας επιχειρήσεις εκκαθάρισης γύρω από τον αυτοκινητόδρομο Μ5 που συνδέει τη νότια με τη βόρεια Συρία.

Χθες, οι δυνάμεις του Άσαντο κατάφεραν να τον θέσει υπό τον έλεγχό του, συνεχίζοντας την προέλασή του στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας παρά την αυξανόμενη ένταση με την Τουρκία που στηρίζει κάποιες ομάδες Σύρων ανταρτών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατέλαβε και άλλα χωριά και περιοχές στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις του που έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό σχεδόν 700.000 ανθρώπων από τον Δεκέμβριο.

«Οι γειτονικές περιοχές στον αυτοκινητόδρομο Μ5, δυτικά της οδού, στην επαρχία του Χαλεπιού είναι πλέον υπό τον έλεγχο του καθεστώτος», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Εξάλλου οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να εκδιώξουν τους Σύρους αντάρτες και τους τζιχαντικές που βρίσκονται ανατολικά του Μ5, επεσήμανε το Παρατηρητήριο και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Watan.

Οργισμένη αντίδραση από Ερντογάν – Απειλεί με βομβαρδισμούς

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τους δύο ηγέτες να ζητούν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τη Συρία και να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Της συνομιλίας των δύο ηγετών είχε προηγηθεί η επίθεση του Τούρκου ηγέτη κατά της Ρωσίας, την οποία κατηγόρησε πως «συμμετέχει στη σφαγή αμάχων στη βορειοδυτική Συρία», καθώς και η οργισμένη αντίδρασή του εναντίον του Άσαντ τον οποίο απείλησε πως «η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης, και μπορεί να κάνει και χρήση αεροπορικής ισχύος».

«Το καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις (…) που το υποστηρίζουν επιτίθενται αδιάκοπα σε αμάχους, διαπράττουν σφαγές και αιματοχυσίες», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

«Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ