Κοροναϊός : Αλαλούμ με τον απολογισμό των θυμάτων στην Κίνα – «Ανησυχία» ΗΠΑ για Βόρεια Κορέα

Κοροναϊός : Αλαλούμ με τον απολογισμό των θυμάτων στην Κίνα – «Ανησυχία» ΗΠΑ για Βόρεια Κορέα

O αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής υγείας της Κίνας, γνωστοποίησε σήμερα ότι 1.716 εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μολύνθηκαν και έξι από αυτούς πέθαναν ως την Τρίτη.

Η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, σε 1.380 νεκρούς, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων, μία ημέρα μετά την υιοθέτηση νέων μεθόδων επαλήθευσης των κρουσμάτων και των θυμάτων.

Η επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα 121 νέους θανάτους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 χθες Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά 108 θανάτους τον απολογισμό στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας.

Εξήγησε ότι είχαν υπάρξει «διπλές καταχωρίσεις» που εξακριβώθηκαν έπειτα από μια «επαλήθευση» των στατιστικών στοιχείων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μετά την ανασκευή αυτή, ο εθνικός απολογισμός πλησιάζει σήμερα Παρασκευή τους 1.500 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αναθεωρήθηκε επίσης λόγω «διπλών καταχωρίσεων» και βρίσκεται πλέον στα 63.851.

Μολύνθηκαν 1.716 εργαζόμενοι στην υγεία -Πέθαναν οι έξι

Οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι ανακοίνωσαν την Πέμπτη, προς γενική έκπληξη, τη διεύρυνση του ορισμού των μολύνσεων από τον νέο κοροναϊό: για να καταγράφονται νέα κρούσματα θα απαιτείται πλέον απλά μια «κλινική διάγνωση» με ακτινογραφία των πνευμόνων ή αξονική τομογραφία, ενώ ως χθες για να γίνεται λόγος περί «επιβεβαιωμένων» κρουσμάτων χρειαζόταν εξέταση νουκλεϊνικού οξέος. Στόχος είναι να επιταχύνεται η διάγνωση, ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος κάποιος φορέας του COVID-19 να περάσει από τα δίχτυα που έχουν στήσει οι κινεζικές αρχές για να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής υγείας (σ.σ. ο υφυπουργός Υγείας) της Κίνας, ο Ζενγκ Γισίν, γνωστοποίησε σήμερα ότι 1.716 εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μολύνθηκαν και έξι από αυτούς πέθαναν ως την Τρίτη.

Ο Ζενγκ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί αυξάνεται, ενώ στη χώρα σημειώνεται έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, ιδίως ιατρικών μασκών.

Μέτρα για επιχειρήσεις και αγροτική παραγωγή

Το Πεκίνο θα εξακολουθήσει να ενισχύει την διάθεση της αγροτικής παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που προκάλεσε η εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με ένα επίσημο κείμενο της κυβέρνησης.

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για την αύξηση της παραγωγής, την μεταφορά των προϊόντων, αλλά και τον έλεγχο της ποιότητας των λαχανικών, των δημητριακών, αλλά και του κρέατος, των αυγών και του γάλακτος, όπως και άλλων αγροτικών και και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Η πόλη της Σανγκάης, εξάλλου, εξέδωσε νέα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις ξένες εταιρίες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Η κίνηση αυτή, ακολουθεί την ανακοίνωση 28 μέτρων υποστήριξης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων, που είχαν ρόλο στην μάχη κατά της επιδημίας του κοροναϊού, μέσω της μείωσης ή της εξαίρεσης καταβολής ενοικίων ή της εισαγωγής φορολογικών ελαφρύνσεων, ώστε και οι ξένες επιχειρήσεις να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τις κινεζικές.

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για… τη Βόρεια Κορέα

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ δηλώνουν «ιδιαίτερα ανήσυχες» από τις πιθανές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κοροναϊού στην Βόρεια Κορέα και είναι προετοιμασμένες να βοηθήσουν τόσο αμερικανικούς, όσο και διεθνείς οργανισμούς για να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

«Υποστηρίζουμε ουσιαστικά και ενθαρρύνουμε την δράση αμερικανικών και διεθνών οργανισμών υγείας και προσφοράς βοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Βόρεια Κορέα», ανέφερε η εκπρόσωπος Μόργκαν Όρταγκους, σε μία ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για την άμεση αναστολή των κυρώσεων που εφαρμόζονται σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες κατά της εξάπλωσης του ιού.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και προετοιμασμένες να επισπεύσουν την έγκριση βοήθειας από αυτούς τους οργανισμούς», πρόσθεσε η ίδια ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ