Πλοίο φάντασμα ξεβράστηκε στην Ιρλανδία – Περιπλανιόταν 16 μήνες στη μέση του Ατλαντικού

Πλοίο φάντασμα ξεβράστηκε στην Ιρλανδία – Περιπλανιόταν 16 μήνες στη μέση του Ατλαντικού

Ο λόγος για ένα πλοίο-φάντασμα, το Alta το οποίο εγκαταλείφθηκε από τα μέλη του και βρέθηκε να περιπλανάται στον Ατλαντικό.

Ταξίδεψε χωρίς καπετάνιο χιλιάδες μίλια τους τελευταίους δεκαέξι μήνες για να ξεβραστεί στην Ιρλανδία.

Ο λόγος για ένα πλοίο-φάντασμα, το Alta το οποίο εγκαταλείφθηκε από τα μέλη του και βρέθηκε να περιπλανάται στον  Ατλαντικό.

Το πλοίο της φωτογραφίας κατασκευάστηκε το 1976, έχει μήκος 77 μέτρα, κι έπλεε υπό σημαία της Τανζανίας, αλλά πλέον υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργού Θαλασσίων Σκαφών της Ιρλανδίας βάσει νόμου του 1993.

Τα προβλήματα και η εγκατάλειψη

Τα προβλήματα του φορτηγού πλοίου άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν με πλήρωμα 10 ατόμων ταξίδευε στη Μεσόγειο και στη συνέχεια τον Ατλαντικό, καθώς το τελευταίο ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο από την Ελλάδα στην Αϊτή.

Ωστόσο το πλοίο εγκαταλείφθηκε τον Οκτώβριο του 2018 εξαιτίας σφοδρής θαλασσοταραχής, ενώ όλο το πλήρωμα διασώθηκε από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Από τότε το πλοίο βρισκόταν ουσιαστικά στο έλεος των ρευμάτων του Ατλαντικού, νοτιανατολικά του Πουέρτο Ρίκο, και ύστερα συνέχιζε να παρασύρεται βορειοανατολικά στα νερά του ωκεανού. Ακολούθησαν διάφορες πληροφορίες για κατάληψη του πλοίου από πειρατές, μεταξύ άλλων στην Γουιάνα, χωρίς να επιβεβαιωθούν.

Στη μέση του Ατλαντικού

Τον Σεπτέμβριο του 2019, 11 μήνες μετά την εγκατάλειψή του, πλοίο του βρετανικού ναυτικού το συνάντησε στη μέση του Ατλαντικού, αλλά δεν γνώριζαν την προέλευσή του πλοίου. Αρχικά το περιέγραψαν ως ένα «φαινομενικά εγκαταλειμμένο εμπορικό πλοίο» ενώ πριν δύο ημέρες επιβεβαίωσαν ότι είναι το ίδιο με αυτό που βρέθηκε τώρα.

Χτες μία ομάδα της ακτοφυλακής πραγματοποίησε έλεγχο του πλοίου από ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να γίνει και επιτόπιος έλεγχος άμεσα.

Εκτιμάται πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής από το πλοίο, το οποίο κατά τα άλλα είναι φαινομενικά άθικτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ