Διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ

Διαδήλωσαν στο Λονδίνο κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ

Παρόντες στην συγκέντρωση, ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, ο Γιάννης Βαρουφάκης και η σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο κατά της έκδοσης που απειλεί τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Κρατώντας πανό με συνθήματα «Ελευθερώστε τον Ασάνζ», «Μην εκδώσετε τον Ασάνζ» και «η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα», το πλήθος συγκεντρώθηκε κοντά στην πρεσβεία της Αυστραλίας πριν πραγματοποιήσει πορεία στους δρόμους του Λονδίνου.

Ο 48χρονος Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη τον Απρίλιο 2019 μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού, ο οποίος ήρε το καθεστώς ασύλου έπειτα από επτά χρόνια και πλέον κρατείται στην φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μπελμάρς, νότια του Λονδίνου.

Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο ορισμένες από τις πηγές τους δίνοντας στην δημοσιότητα το 2010 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 απόρρητα έγγραφα για τις δραστηριότητες και τα εγκλήματα του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχουν ζητήσει την έκδοση του σε αυτές και η βρετανική δικαιοσύνη θα ξεκινήσει να εξετάζει αυτό το αίτημα σε δυο μέρες. Οι ΗΠΑ τον κατηγορούν για κατασκοπία και κινδυνεύει να καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 175 ετών.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Ασάνζ που ήσαν παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, ο Γ.Γ. του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης και η σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.

«Μπόρις Τζόνσον ντροπή σου», φώναζαν οι διαδηλωτές περνώντας μπροστά από την Ντάουνιγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ