Απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε Χίο και Λέσβο

Απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε Χίο και Λέσβο

Τι αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν για ακόμη μία φορά να διασπάσουν με βίαιο τρόπο το πλήθος που διαμαρτύρεται για τις επιτάξεις τις νέες κλειστές Δομές που επιχειρεί να φτιάξει η Κυβέρνηση σε Χίο και Λέσβο.

 Αρχικά επίθεση με χημικά και καπνογόνα δέχτηκαν οι διαδηλωτές στο Αίπος της Χίου από περίπου 300 άνδρες των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στην περιοχή Πιτυούς στη Χίο, οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή του «17» βρέθηκαν, το απόγευμα, αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ η διαδήλωση γινόταν ειρηνικά, οι άνδρες των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια την ρίψη χημικών στο συγκεντρωμένο πλήθος.

 

Επίθεση με χημικά και στη Λέσβο

Στην περιοχή Καράβα στη Λέσβο βρέθηκε η κάμερα του MEGA, η οποία βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση εξαιτίας της απόβασης των ΜΑΤ στο νησί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία της δημιουργίας των κλειστών δομών.

Στο σημείο βρέθηκαν αρκετά άτομα τα οποία πραγματοποιούσαν μια ειρηνική πορεία από την Μυτιλήνη, με τους κατοίκους να διαδηλώνουν κατά τη δημιουργία κλειστών δομών στον τόπο τους, ζητώντας να μην δημιουργηθεί «καμία φυλακή» στο σημείο.

Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, χωρίς κανέναν λόγο δέχτηκαν επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ εκείνοι βρίσκονταν μακριά από τα ΜΑΤ και φώναζαν τα συνθήματά τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (25/02) δεν είχε ανοιχτεί ακόμη ο δρόμος για να περάσουν τα μηχανήματα στον χώρο που έχει επιταχτεί για την κατασκευή του κλειστού κέντρου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ