Σε αδιέξοδο οι πολιτικές συνομιλίες για τη Λιβύη – Φονικές μάχες στην Τρίπολη

Σε αδιέξοδο οι πολιτικές συνομιλίες για τη Λιβύη – Φονικές μάχες στην Τρίπολη

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των συγκρούσεων στη Λιβύη, με τις μάχες να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στο πολωμένο αυτό σκηνικό έρχεται να προστεθεί το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι πολιτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των συγκρούσεων στη Λιβύη, με τις μάχες να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στο πολωμένο αυτό σκηνικό έρχεται να προστεθεί το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι πολιτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, τρεις ημέρες πολιτικών συνομιλιών στη Γενεύη, ως μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας για την κατάπαυση του πυρός στη βορειοαφρικανική χώρα, έληξαν χωρίς αποτέλεσμα.

Οι συνομιλίες, οι οποίες ξεκίνησαν στις 26 Φεβρουαρίου, κατάφεραν μόνο να δημιουργήσουν μια ατζέντα και όρους αναφοράς για τον επόμενο γύρο συνομιλιών χωρίς συγκεκριμένα βήματα προς την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Ghassan Salamshe, ειδικός εκπρόσωπος της αποστολής υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL).

«Υπήρξαν σοβαρές παραβιάσεις της συμφωνίας τις τελευταίες 24 ώρες» σημείωσε ο ίδιος, δηλώνοντας έκπληκτος ότι την πρώτη ημέρα των συνομιλιών, έξι από τους 13 εκπροσώπους αποχώρησαν, υποστηρίζοντας ότι τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στη Λιβύη.

Η Salamshe είπε ότι θα προσκαλέσει τα κόμματα στη Γενεύη για δεύτερο γύρο τον επόμενο μήνα και κάλεσε όλα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν τη συμφωνία που επετεύχθη στις 12 Ιανουαρίου.

Μαίνονται οι συγκρούσεις

Την ίδια ώρα, στο πεδίο της μάχης πολλοί πύραυλοι έπληξαν, την Παρασκευή, διαφόρους τομείς της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού εν λειτουργία αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, όπως έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές.

«Μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν το σπίτι της χτυπήθηκε από ρουκέτα» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο Facebook οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη και έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ.

Ρουκέτες έπεσαν, επίσης, στις συνοικίες αλ Χαντάμπα αλ Χάντρα, Σουκ ελ Τζουμάα και Άμπου Σλιμ, στα νοτιοανατολικά προάστια της Τρίπολης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή. Το κοινοτικό συμβούλιο της Άμπου Σλιμ ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες κατεστραμμένων σπιτιών, σημειώνοντας ότι εκτός από τη γυναίκα τραυματίστηκε και ένα παιδί.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις στοχοθετήθηκαν από πολλές ρουκέτες και ανακοίνωσαν ότι διακόπτονται οι πτήσεις. Μάρτυρες ανέφεραν ότι έχει χτυπηθεί ο διάδρομος προσγείωσης και ότι το αεροδρόμιο εκκενώθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ