Κορωνοϊός : Οι G7 δεσμεύονται να κάνουν «ό,τι χρειαστεί» για αποκατάσταση της ανάπτυξης και της απασχόλησης

Κορωνοϊός : Οι G7 δεσμεύονται να κάνουν «ό,τι χρειαστεί» για αποκατάσταση της ανάπτυξης και της απασχόλησης

Οι ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη που συμμετέχουν στο γκρουπ G-7 έδωσαν τη δική τους δέσμευση ότι θα πράξουν ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσημοι θεσμοί, κεντρικές τράπεζες και φορείς λένε το δικό τους «whatever it takes» για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού που τρομοκρατεί όλον τον κόσμο.

Με τις προβλέψεις για την ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία να είναι δραματικές, -ενδεικτικά το ΔΝΤ έκανε λόγο για ύφεση χειρότερη από αυτής της κρίσης του 2008- και τις συστάσεις από τους ειδικούς να καταλήγουν ότι όσο πιο αποτελεσματική και άμεση είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών τόσο ταχύτερα θα συνέλθει η οικονομία μετά, οι ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη που συμμετέχουν στο γκρουπ G-7 έδωσαν τη δική τους δέσμευση ότι θα πράξουν ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ό,τι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη
Οι επικεφαλής οικονομικής πολιτικής των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) δεσμεύθηκαν σήμερα να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκατασταθούν η εμπιστοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη και να προστατευθεί η απασχόληση» απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισαν την βούλησή τους να συνεργαστούν –με τους αξιωματούχους των κεντρικών τραπεζών —για να αντιμετωπιστεί η κρίση που αναμένεται να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία φέτος σε ύφεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ