Κορωνοϊός: Ακόμα 209 θύματα από τον ιό στη Βρετανία – Αγγίζουν τις 20.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Ακόμα 209 θύματα από τον ιό στη Βρετανία – Αγγίζουν τις 20.000 τα κρούσματα

Στα 1.288 ανέρχονται τα συνολικά θύματα από κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των νεκρών. Εχουν επιβεβαιωθεί 19.522 κρούσματα από την αρχή της κρίσης.

Συνεχίζεται η άνοδος του φονικού ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθότι 209 άτομα είναι ο απολογισμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί να δέχεται έντονη κριτική για καθυστέρηση όσον αφορά στα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κοροναϊού, ο αριθμός των συνολικών θανάτων αυξάνεται στους 1.228, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στις 19.522.

Ενθαρρυντικό πάντως είναι το στοιχείο ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινωθεί 260 θάνατοι, το οποίο μπορεί να αποτελεί ένδειξη σταθεροποίησης της κατάστασης.

Το λουκέτο πρέπει να διατηρηθεί έως τον Ιούνιο, λέει σύμβουλος της κυβέρνησης
Στο μεταξύ, την άποψη πως το λουκέτο στη Βρετανία πρέπει να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να περιοριστεί η απειλή εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού εξέφρασε σύμβουλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Φέργκιουσον δήλωσε στους Times του Λονδίνου πως «θα πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα αυτά κατά τη γνώμη μου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα – πιθανώς μέχρι το τέλος Μαΐου, ίσως ακόμη και στις αρχές Ιουνίου. Πάντως είμαι αισιόδοξος για τον Μάιο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις νέες έκτακτες εξουσίες που παραχωρήθηκαν, η βρετανική αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο 60 λιρών ή ακόμα και να συλλαμβάνει τους παραβάτες των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ