Κορωνοϊός: Θερίζει την Ιταλία και την Ισπανία προξενώντας τον θάνατο σε 17.385 ανθρώπους

Κορωνοϊός: Θερίζει την Ιταλία και την Ισπανία προξενώντας τον θάνατο σε 17.385 ανθρώπους

Και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική μέρα με τη μέρα

Οι δύο πιο πληγείσες χώρες της Ευρώπης και οι πιο πληγείσες χώρες παγκοσμίως, μετρούν καθημερινά πολλές εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα.

Τα συστήματα υγείας και στις δύο χώρες βρίσκονται ήδη στα «όριά» τους με αποτέλεσμα να ζητείται παρέμβαση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιταλία

Στην Ιταλία η τραγωδία συνεχίζεται με τα θύματα την Κυριακή να φτάνουν τα 756. Συνολικά οι νεκροί στην Ιταλία έχουν φτάσει πλέον τους 10.779.Οι νέες περιπτώσεις ανήλθαν σε 5.217 νέα κρούσματα χωρίς να παρατηρείται κάποια ιδιάζουσα μείωση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα σοβαρά περιστατικά στην Ιταλία ανέρχονται σε 3.906, γεγονός που δείχνει ότι έχει να αντιμετωπίσει μια έντονη κατάσταση το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο ήδη είναι αρκετά πιεσμένο.

Ισπανία

Στο ίδιο τραγικό μονοπάτι με την Ιταλία βρίσκεται και η Ισπανία με 624 νέους θανάτους και το σύνολο να ανέρχεται σε 6.606. Οι νέες περιπτώσεις που καταγράφηκαν την Κυριακή ήταν 5.564 και φθάνουν συνολικά τις 78.799.

Στην Ισπανία ο αριθμός των περιστατικών που είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ξεπέρασε τον αριθμό της Ιταλίας με 4.165 άτομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ