Κορωνοϊός: Αυτά τα εμβόλια πρέπει να κάνουν αμέσως τα μικρά παιδιά – Τα πέντε SOS του Τσιόδρα

Κορωνοϊός: Αυτά τα εμβόλια πρέπει να κάνουν αμέσως τα μικρά παιδιά – Τα πέντε SOS του Τσιόδρα

Πέντε συστάσεις προς τους γονείς που ανησυχούν για τα εμβόλια των παιδιών τους, έκανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κορονοϊός και η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να γίνονται τα εμβόλια στα μικρά παιδιά, παρά την πρωτοφανή κρίση και τους περιορισμούς που έχει επιφέρει ο κορονοϊός Covid-19.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Όπως τόνισε, η παραμικρή καθυστέρηση στους εμβολιασμούς των μικρών παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση των λοιμωδών νοσημάτων της παιδικής ηλικίας. Στην παρούσα χρονική συγκυρία κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, δεδομένης της επιβάρυνσης που ήδη βιώνει το σύστημα Υγείας.

Γι’ αυτό τον λόγο όλα τα παιδιά κάτω των 2 ετών πρέπει να κάνουν κανονικά τα εμβόλια που συνιστώνται για την ηλικία τους. Αντιθέτως, εκείνα που είναι άνω των 2 ετών, μπορούν να περιμένουν να κάνουν τις επαναληπτικές δόσεις των εμβολίων όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Η διακοπή των εμβολιασμών ακόμα και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων», είπε ο κ. Τσιόδρας. «Μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα εξάρσεων από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα Υγείας».

Ο κορονοϊός και οι… πέντε εντολές Τσιόδρα
Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το θέμα των εμβολιασμών απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η οποία, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατέληξε στις εξής συστάσεις:

1) Να γίνει χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας έως 2 ετών, σε συνεννόηση των γονέων με τον παιδίατρό τους. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυτό είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο για «τα εμβόλια πρώτης προτεραιότητας», όπως τα εμβόλια:

Διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη
Πολιομυελίτιδας
Αιμοφίλου της ινφλουέντσας
Πνευμονιοκόκκου
Ερυθράς, παρωτίτιδας, ιλαράς (MMR)
Μηνιγγίτιδας

2) Οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο ιατρείο με ραντεβού. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται σε καθορισμένη ημερομηνία και ώρα ώστε «η ανθρώπινη επαφή στην αίθουσα αναμονής να περιορίζεται στο ελάχιστο».

3) Το παιδί πρέπει να συνοδεύεται μόνο από έναν γονέα στο ιατρείο όπου θα γίνει ο εμβολιασμός
Click4more: Σοκ και δέος στις ΗΠΑ – Ραγδαία αύξηση νεκρών και νέων κρουσμάτων κορονοϊού, κραυγή αγωνίας από την Νέα Υόρκη

4) Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει κατά προτίμηση με πολυδύναμα εμβόλια. Με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι επισκέψεις στον παιδίατρο.

5) Για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών, τα εμβόλια μπορούν να καθυστερήσουν. Μετά τα 2 έτη γίνονται οι επαναληπτικές (αναμνηστικές) δόσεις των εμβολίων. Αυτές πρέπει να προγραμματιστούν εκ νέου, καθώς θα γίνουν μετά το πέρας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ