Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου χρεώνει 70 ευρώ για εξέταση δειγμάτων κορωνοϊού

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητής νοσοκομείου χρεώνει 70 ευρώ για εξέταση δειγμάτων κορωνοϊού

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου προτίθεται να χρεώσει τις εργαστηριακές εξετάσεις για κοροναϊό στους ασθενείς σε περίπτωση που οι γιατροί λάβουν δείγμα χωρίς την έγκριση του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου και της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλουν τον διοικητή ότι απαιτεί από τους υπαλλήλους να χρεώνουν τους πολίτες το κόστος των 70 ευρώ για εξετάσεις δειγμάτων που αποδείχθηκαν αρνητικά στον κοροναϊό και δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΔΥ.

Την καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΠΟΕΔΗΝ, δημοσιοποιώντας σχετικό έγγραφο των εργαζομένων του νοσοκομείου Σύρου.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην καταγγελία τους:

«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ενημέρωσε (τρία μέλη του συλλόγου) ότι σε περίπτωση που στείλουν τεστ στο Παστέρ και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, το κόστος του τεστ (70€) χρεώνεται στον πολίτη. Στην περίπτωση που πρόκειται για προσωπικό του Νοσοκομείου θα το επιβαρυνθεί το Νοσοκομείο. Αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες από μέρους του σχετικά με την ερμηνεία του συνημμένου εγγράφου».

  • Δείτε το εν λόγω έγγραφο του ΕΟΔΥ

«Με βάση λοιπόν το εν λόγω έγγραφο του ΠΑΣΤΕΡ το οποίο σας κοινοποιούμε για να λάβουν δείγμα οι γιατροί των Νοσοκομείων για εργαστηριακό έλεγχο σε ασθενείς που τα θεωρούν ύποπτα κρούσματα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του ΕΟΔΥ.

Διαφορετικά, εάν δεν υπάρχει έγκριση του ΕΟΔΥ και οι γιατροί λαμβάνουν δείγματα από ύποπτα κρούσματα και αποστέλλονται για εξέταση στο ΠΑΣΤΕΡ το κόστος επιβαρύνει το Νοσοκομείο / κλινική / ιδιώτη ασθενή.»

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο του Παστέρ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αποτελούν εμπόδιο στην καταλύτερη καταγραφή των κρουσμάτων στην κοινότητα.

«Θεωρούμε ότι το έγγραφο αυτό πρέπει άμεσα να αποσυρθεί από τον ΕΟΔΥ και το ΠΑΣΤΕΡ. Τώρα που υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβούνται οι γιατροί να πάρουν δείγματα σε ύποπτα κρούσματα, ούτε να προσπαθούν να βρουν κάποιον στο τηλέφωνο για να ζητάνε την άδεια του ΕΟΔΥ.»

«Θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι για να αποφύγουμε την διασπορά της νόσου χωρίς να είναι εμπόδια οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς να χρεώνονται οι ασθενείς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ