Κορονοϊος Βρετανία: ΣΟΚ! 367 νεκροί σε 24 ώρες

Κορονοϊος Βρετανία: ΣΟΚ! 367 νεκροί σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας 19χρονος, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS)

Συνολικά 367 νεκρούς σε 24 ώρες κατέγραψε σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS). Να σημειωθεί ότι οι νεκροί την Δευτέρα ήταν 159. Τα νέα κρούσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθούν αργότερα από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι σημερινοί αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο αφότου βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο πραγματικός αριθμός θανάτων είναι στην πραγματικότητα υψηλότερος – με τουλάχιστον 40 περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν από κοροναϊό στην Αγγλία και την Ουαλία, αφού έγιναν γνωστές περιπτώσεις ασθενών που πέθαναν στο σπίτι τους.

Αύξηση 29%

Ο απολογισμός των θανάτων από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Αγγλία κατέγραψε αύξηση 29% και ανέρχεται πλέον σε 1.651 νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένας 19χρονος ασθενής που δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ανακοίνωσε η Εθνική Αρχή Υγείας.

«Οι ασθενείς ήταν ηλικίας 19-98 ετών και όλοι τους, εκτός 28 ασθενών (ηλικίας 19-91 ετών), έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα» συμπληρώνεται.

Η Σκωτία ανακοίνωσε ότι έως σήμερα έχουν πεθάνει 60 άνθρωποι. Η Ουαλία κάνει λόγο για 69 νεκρούς και η Βόρεια Ιρλανδία για 28 νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον είναι απόλυτα ικανός να διαχειριστεί την κρίση

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε απαιτηθεί προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κρίση του νέου κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του.

«Μπορεί και κάνει όλα όσα απαιτούνται να γίνουν ώστε να ηγηθεί των προσπαθειών κατά του κορονοϊού» τόνισε ο εκπρόσωπός του.

«Το πρωθυπουργικό γραφείο και η κυβέρνηση, (εμείς) εφαρμόζουμε εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας και ότι έχουμε στη διάθεσή μας κάθε δυνατότητα που χρειαζόμαστε για να ηγηθούμε των εθνικών προσπαθειών» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωματούχο, Βρετανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε ανεπίσημες συνομιλίες σχετικά με τη μελλοντική σχέση Λονδίνου-ΕΕ.

«Η μεταβατική περίοδος λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2020, αυτό έχει κατοχυρωθεί στη βρετανική νομοθεσία» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

«Σε σχέση με τη μελλοντική σχέση… έχουμε ανταλλάξει νομικά κείμενα και αποτελούν αντικείμενο ανεπίσημων συνομιλιών μεταξύ ημών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… Αναμένω πως αυτού του είδους οι συζητήσεις θα διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα».

«Η δομή των διαπραγματεύσεων άλλαξε αντικατοπτρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό, επομένως θα υπάρξουν επιπλέον συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν πέραν του αριθμού των συνομιλιών που σκοπεύαμε αρχικά» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: newsbomb.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ