Κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα –  Στους 53 οι θανάτοι

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 53 οι θανάτοι

Συνολικά σε 53 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.500, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά σε 53 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.600, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, έκανε λόγο για 27 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 23 είναι τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως 119 άτομα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Όπως είπε, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 380 επιβάτες στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Τα θετικά ήταν 119, 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανεξεταστούν.

Ετσι, λοιπόν, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο φτάνουν στα 119, με τα συνολικά να ξεπερνούν τα 1.600.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως 91 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εξ αυτών, 16 είναι γυναίκες. Σημείωσε δε, ότι 9 άνθρωποι βγήκαν από την Εντατική.

Για τα θύματα της νόσου, ο λοιμωξιολόγος είπε ότι οι 50 από τους 53 νεκρούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν από 70 ετών και άνω. Η μέση ηλικία των νεκρών ήταν 72 έτη εκ των οποίων 39 άνδρες και 14 γυναίκες.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πόσο αναγκαία είναι τα μέτρα που έλαβε η χώρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν αφήναμε τον κοροναϊό να τρέξει θα μας είχε διαλύσει».

Αναφερθείς στην πορεία του κοροναϊού σε διεθνές επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι παρά τη σοβαρή κατάσταση, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί, «φαίνεται ότι αρχίζει να επιβραδύνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών».

Για τους θανάτους νέων ατόμων και παιδιών
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε, δε, στους θανάτους που καταγράφονται σε παιδιά και νέα άτομα. «Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Πρόσθεσε ότι η ασθένεια εξαιρετικά σπάνια εκδηλώνεται σε βαριά μορφή. «Τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται όπως αρμόζει στην ηλικία τους» σημείωσε.

Παρόλα αυτά, ο ειδικός τόνισε ότι «κανείς δεν είναι άνοσος». Ευτυχώς, «τα πολύ νεαρά θύματα είναι λίγα» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι τα ποσοστά αυξάνουν μετά τα 50 έτη.

Δείτε την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα

Υγειονομική βόμβα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Την ίδια ώρα, στα 119 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στο πλοίο που βρίσκεται αρόδου στα ανοιχτά του Πειραιά, ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ίδιος τόνισε πως το πλοίο θα ελλιμενιστεί σε ειδική προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, στο πλοίο έγινε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες. 119 τεστ ήταν θετικά, 259 αρνητικά και 2 επαναλαμβάνονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποφασίστηκε ελλιμενισμός την Πέμπτη σε ειδική προβλήτα σε απομόνωση. Όσοι ήταν θετικοί θα παραμείνουν εντός του πλοίου για 14 ημέρες σε απομόνωση.

Σημείωσε, δε, ότι στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί ειδική τέντα για τις σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας. Είπε ακόμη πως όλοι οι επιβάτες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα ενώ την Παρασκευή, θα ενημερωθούν αναλυτικά και οι οικογένειες των επιβατών.

Αναφερόμενος στο πλοίο από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, τόνισε πως «το 30% των ανθρώπων μολύνθηκε, έκανε γρήγορα τον κύκλο του ο ιός. Σε τέτοιες δομές εξαπλώνεται εύκολα, είναι σημαντικό να έχουμε πρόγραμμα δράσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα παραμένουν ίδια για όλους μας».

«Τα πλοία επωάζουν τη νόσο και αυτή διασπείρεται ταχύτατα» κατέληξε.

Κρούσμα στη Μύκονο και αναστολή οικοδομικών εργασιών
Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αναστολή των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο για 14 ημέρες. Το μέτρο κρίθηκε σκόπιμο μετά το εντοπισμό κρούσματος στο νησί, μια 69χρονη, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

«Συστήνουμε στους κατοίκους να μένουν στο σπίτι. Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ