Μεξικό: Στους 50 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Δεν σχεδιάζεται κλείσιμο συνόρων.

Μεξικό: Στους 50 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Δεν σχεδιάζεται κλείσιμο συνόρων.

Δεν σχεδιάζεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, παρότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε αλματωδώς στους 50

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, παρότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αυξήθηκε αλματωδώς στους 50, ή κατά δεκατρείς από τους 37 θανάτους για τους οποίους γινόταν λόγος μία ημέρα νωρίτερα.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν άλλα 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 1.510.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο, διότι δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό κλεισίματος των συνόρων (…) για να ελεγχθεί η επιδημία», είπε ο Ούγο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

«Μολονότι η κοινή γνώμη μοιάζει να θεωρεί» ότι το κλείσιμο των συνόρων «μπορεί να βάλει τέλος στις επιδημίες, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ή ιστορικό τεκμήριο πως τέτοιου είδους μέτρα έχουν αποτέλεσμα», είπε ο Λόπες-Γκατέλ.

Μολαταύτα, ο υφυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του στους Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ να αποφεύγουν τα ταξίδια στην πατρίδα τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ