ΗΠΑ : Πάνω από 6.000 οι νεκροί – Οι δηλώσεις του Τραμπ για την πανδημία

ΗΠΑ : Πάνω από 6.000 οι νεκροί – Οι δηλώσεις του Τραμπ για την πανδημία

Από τις 1 εκατομμύριο περιπτώσεις παγκοσμίως - πάνω από 245.000 - βρίσκονται στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των μολύνσεων από κοροναϊό συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως, με περισσότερους από 1.013.000 ανθρώπους να διαγιγνώσκονται θετικοί, καθώς παράλληλα ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 53.000, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 6.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins νωρίς την Παρασκευή.

Τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, οι αριθμοί των ανέργων αυξήθηκαν στα ύψη, οι Δημοκρατικοί καθυστέρησαν την εθνική τους συνέλευση και ο ειδικός εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές νόσους του έθνους ζήτησε λεπτομέρειες ασφαλείας την Πέμπτη.

Χαρακτηριστικό της τραγωδίας της πανδημίας, είναι οι περισσότεροι από 1.000 νέοι θάνατοι μέσα σε μια μέρα. Τουλάχιστον 5.421 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Κρίση σε πολλά επίπεδα
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής υγείας προέβλεψαν μια «αρκετά οδυνηρή» περίοδο στην πάλη της χώρας ενάντια στην έκτακτη ανάγκη που βρίσκεται η δημόσια υγεία.

Από τις 1 εκατομμύριο περιπτώσεις παγκοσμίως – πάνω από 245.000 – βρίσκονται στις ΗΠΑ. Οι νέες αιτήσεις ανεργίας διπλασιάστηκαν στα 6,6 εκατ. από τις 3,3 εκατ. την περασμένη εβδομάδα.

Η FEMA ζήτησε από το Πεντάγωνο 100.000 σάκους σώματος. Το FBI κατέσχεσε, αγόρασε και διανέμει στους εργαζομένους της υγειονομικής περίθαλψης «συσσωρευμένες» μάσκες, ρούχα προστασίας και άλλον εξοπλισμό.

Ο αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ ήταν στους 6.053 νωρίς την Παρασκευή, σύμφωνα με τον πίνακα στοιχείων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νεκρών πλησίασε τις 53.000 και ο ιός έχει μολύνει περισσότερους από 1.016.000.

Κινήσεις Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει ότι σύντομα θα προστεθούν νέες ομοσπονδιακές οδηγίες για μάσκες προσώπου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η διοίκησή του είναι κοντά στην παροχή συστάσεων σχετικά με το εάν οι Αμερικανοί πρέπει ή όχι να αποκτήσουν μάσκες προσώπου για να αποφύγουν τον κοροναϊό, αλλά δήλωσε ότι οποιαδήποτε καθοδήγηση προσφέρεται δε θα είναι υποχρεωτική.

«Νομίζω ότι πρόκειται να βγουν κανονισμοί για αυτό. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να τους τηρήσουν ειλικρινά – δε νομίζω ότι θα είναι υποχρεωτικοί επειδή κάποιοι δε θέλουν να το κάνουν», δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

«Αν οι άνθρωποι θέλουν να τις φορούν, μπορούν. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν κασκόλ μπορούν».

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι μάσκες δε χρειάζονται για το ευρύ κοινό – και έχουν ενθαρρύνει επιχειρήσεις με μεγάλα αποθέματα μάσκας να τις δωρίσουν σε νοσοκομεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι της διοίκησης σημείωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι επανεξετάζουν το όλο θέμα. Η Deborah Birx, συντονίστρια ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου απέναντί στον κοροναϊό, εξέφρασε την ανησυχία της για την έκδοση ενός διατάγματος μάσκας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δε θέλει να δώσει στους ανθρώπους την ιδέα ότι οι μάσκες είναι «υποκατάστατο» των κατευθυντήριων γραμμών για την κοινωνική απομάκρυνση.

«Το πιο σημαντικό είναι η κοινωνική απομάκρυνση και το πλύσιμο των χεριών σας», είπε. «Και δε θέλουμε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μια τεχνητή αίσθηση προστασίας επειδή είναι πίσω από μια μάσκα».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι τώρα συστήνει στους κατοίκους της πόλης να φορούν «προστατευτικό προσώπου» όταν είναι έξω ή γύρω από άλλους.

«Μπορεί να είναι ένα μαντήλι, που φτιάχνεις στο σπίτι», είπε «Αλλά παρακαλώ: να αποθηκεύσετε τις ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους πρώτους ανταποκριτές που τις χρειάζονται πραγματικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ