Θρηνεί η Νέα Υόρκη: «Μαύρο» ρεκόρ 799 νέων θανάτων

Θρηνεί η Νέα Υόρκη: «Μαύρο» ρεκόρ 799 νέων θανάτων

Η Νέα Υόρκη έχει σχεδόν ίδιο αριθμό θυμάτων με ολόκληρη τη Βρετανία - 4.000 περισσότεροι νεκροί σε σχέση με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ έσπασε το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, χθες Τετάρτη στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν σχεδόν 800 θάνατοι (799 για την ακρίβεια), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.067.

Το εύρος της τραγωδίας γίνεται πιο κατανοητό μέσω της σύγκρισης: η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει σχεδόν τον ίδιο αριθμό θανάτων με ολόκληρη τη Βρετανία, που αριθμεί 7.097 νεκρούς.

Ο κυβερνήτης Κουόμο πρόσθεσε ότι η πολιτεία θα χρειαστεί περισσότερους νεκροθάφτες και υπεύθυνους γραφείων κηδειών για να βοηθήσουν με την αύξηση των θανάτων.

Μεγαλύτερη τραγωδία από αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο Κουόμο σημείωσε ότι πλέον η Νέα Υόρκη καταγράφει σχεδόν 4.000 περισσότερα θύματα σε σχέση με αυτά της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

«Η 11η Σεπτεμβρίου υποτίθεται ότι ήταν η πιο σκοτεινή μέρα για τη γενιά μας στη Νέα Υόρκη. Τότε είχαμε χάσει 2.753 ζωές. Σήμερα έχουμε χάσει πάνω από 7.000 ζωές από την κρίση του κοροναϊού. Είναι πραγματικό σοκαριστικό και επίπονο, πραγματικά δεν έχω λόγια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι μπορεί ο κοροναϊός να είναι αόρατος, αλλά οι συνέπειές του είναι ορατές και τραγικές

«Ήταν μία σκοτεινή έκρηξη που τάραξε την κοινωνία – εξίσου ανεξήγητη και μοχθηρή με την 11η Σεπτεμβρίου».

Μάλιστα, ο Κουόμο και οι συνεργάτες του συνέκριναν και τις οικονομικές συνέπειες των δύο τραγωδιών.

Πάνω από 800.000 άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση ανεργίας στη Νέα Υόρκη, η οποία «πρέπει να ετοιμαστεί για μία οικονομική κρίση χειρότερη από αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου».

Η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» έχει ακινητοποιηθεί πλήρως και περιμένει χτύπημα της τάξης των 10 με 15 δισ. δολαρίων στα έσοδά της.

Έκκληση να τηρηθούν οι περιορισμοί

Πάντως, υπάρχουν σημάδια ότι οι περιορισμοί στην πολιτεία έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Την Τετάρτη, καταγράφηκαν οι χαμηλότεροι αριθμοί νέων εισαγωγών σε νοσοκομεία από τότε που άρχισε η κρίση. Ο αριθμός των εισαγωγών σε ΜΕΘ και των διασωληνωμένων μειώθηκε επίσης.

«Μπορούμε να ισιώσουμε την καμπύλη. Σώζουμε ζωές με αυτό που κάνουμε σήμερα», είπε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να μη χαλαρώσουν ακόμα.

Πάνω από 432.000 κρούσματα κοροναϊού στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins, υπάρχουν πάνω από 432.579 κρούσματα κορωνοϊού σε ολόκληρες τις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Τουλάχιστον 14.830 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Μέχρι στιγμής για την Πέμπτη, το John Hopkins έχει καταγράψει 447 νέα κρούσματα και 13 θανάτους στις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ