Γαλλία: Πάνω από 1.300 θάνατοι από κορωνοϊό σε μία μέρα

Γαλλία: Πάνω από 1.300 θάνατοι από κορωνοϊό σε μία μέρα

Δραματική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται σε επιπλοκές του κορωνοϊού στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία των γαλλικών αρχών.

Ακόμη 1.341 θάνατοι από επιπλοκές που συνδέονται με τον κορωνοϊό καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Γαλλία, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των νεκρών από κοροναϊό στη Γαλλία έφτασε τους 12.210, δηλαδή κατέγραψε την Πέμπτη 1.341 νέους θανάτους.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που είχε ανακοινωθεί, οι νεκροί έφταναν τους 10.869.

Από το σύνολο των θανάτων, 8.044 έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Οι υπόλοιποι 4.166 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε γηροκομεία και σπίτια.

Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 117.000.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε μέσα σε 24 ώρες, σε 7.066 ασθενείς, 82 λιγότερους από χθες.

Εκτίμηση – σοκ: 1,6 εκατομμύρια Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί

Σχεδόν 1,6 εκατομμύρια Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί, σε αυτή τη φάση, από τον κορονοϊό SARS CoV-2, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση που έδωσε σήμερα το συνδικάτο γενικών γιατρών MG France, βασιζόμενο σε έρευνα που διεξήγαγαν παθολόγοι στη χώρα.

Συνολικά, 56.154 ασθενείς με συμπτώματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 17 Μαρτίου και 3 Απριλίου από 2.048 γιατρούς παθολόγους, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Προεκβάλλοντας αυτά τα αποτελέσματα στο σύνολο των γιατρών παθολόγων στη Γαλλία, η συνδικαλιστική ένωση υπολογίζει σε 1,67 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό αυτήν την περίοδο, μια εκτίμηση που κρίνεται «λογική» δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.

«Προφανώς, πρόκειται για μια εκτίμηση», υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της MG France, Ζακ Μπατιστονί.

«Όμως, δίνει μια ιδέα του εύρους» εκτιμά ο ίδιος, επιμένοντας στη διαφορά μεταξύ του αριθμού των Γάλλων που έχουν προσβληθεί και του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται (σχεδόν 60.000 σύμφωνα με το Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας).

Περίπου 1,6 εκατομμύρια, «είναι πολλοί, σε σύγκριση με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται, όμως είναι λίγοι, εάν το συσχετίσουμε με το σύνολο του πληθυσμού» της Γαλλίας, των σχεδόν 67 εκατομμυρίων κατοίκων, σημείωσε ο Μπατιστονί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ