Κορωνοϊός : Στους 92 οι νεκροί – Ακόμα ένας θάνατος στην Ελλάδα

Κορωνοϊός : Στους 92 οι νεκροί – Ακόμα ένας θάνατος στην Ελλάδα

Ακόμη ένας θάνατος από κοροναϊό καταγράφηκε στη χώρα μας σήμερα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έρχεται πλέον σε 92

Ακόμη ένας θάνατος από κοροναϊό καταγράφηκε στη χώρα μας σήμερα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να έρχεται πλέον σε 92.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικά θύμα είναι ένας 72χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε στον Ευαγγελισμό ένας άνδρας 47 ετών. Ο 47χρονος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 8 Απριλίου με υποκείμενα νοσήματα.

56 νέα κρούσματα, στα 2.011 τα συνολικά

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για τέσσερις θανάτους ασθενών, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό -έως τότε- στους 90.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.011 μετά την επιβεβαίωση 56 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Από τον συνολικό αριθμό των νοσούντων, το 57% είναι άνδρες, τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 736 είναι επαφές ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 77 συμπολίτες μας, εκ των οποίων μόλις 14 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών των ανθρώπων, είναι τα 67 έτη, ενώ το 75% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Τέλος, 15 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Έκτακτα μέτρα στη Λάρισα – Έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους, «κλείνει» δομή προσφύγων
Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Θεσσαλίας μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κοροναϊού σε οικισμό Ρομά.

Εκτός από την επιβολή αυστηρής καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.

Από αύριο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους: Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ «κλείνει» δηλαδή στεγανοποιείται η δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύσχέτιση με τον οικισμό των Ρομά, που βρίσκεται σε καραντίνα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς εκτός οικισμού θα οδηγηθούν οι 20 θετικοί στον ιό οι οποίοι θα μπούν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία οι ευπαθείς ομάδες για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ της πυροσβεστικής και οι δομές Υγείας στη Λάρισα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ