Πέθανε 96χρονη από κορωνοϊό –Στους 101 οι νεκροί στην Ελλάδα

Πέθανε 96χρονη από κορωνοϊό –Στους 101 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ειδικότερα πρόκειται για μία γυναίκα 96 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Ελλάδα από κοροναϊό, καθώς μία γυναίκα έχασε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρα τη μάχη με τον φονικό ιό.

Ειδικότερα πρόκειται για μία γυναίκα 96 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε το μακρύτερο ζώο στη γη – Ζει στη θάλασσα και έχει μήκος πάνω από 120 μέτρα
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται τους 101, ενώ το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας κατέληξε και ένας 84χρονος άνδρας στο νοσοκομείο “Αττικόν».

Το μεσημέι της Μεγάλης Δευτέρας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ημερήσια ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας είπε πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πια σε 2.145 και το 56% εξ αυτών να είναι άνδρες.

«Το τελευταίο 48ωρο ξέφυγε κάτι, η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες» τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ανέφερε πως 73 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Κύριο μέλημα η προστασία των ευπαθών ομάδων
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό αναφέρθηκε και στις ευπαθείς ομάδες, δίνοντας συμβουλές για όσους νοσούν στο σπίτι, αλλά και για τις οικογένειές τους, που θα πρέπει να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα.

«Το τελευταίο 48ωρο ξέφυγε κάτι» είπε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας: «Θέλουμε οι ευπαθείς ομάδες, με τη δική μας βοήθεια, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό».

Αναφερόμενος στα κρούσματα του φονικού ιού σε γηροκομεία, υπογράμμισε πως απομακρύνθηκαν από τις δομές όσοι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, παρόμοια με αυτή μιας φυσικής καταστροφής» υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας ότι η μέχρι σήμερα πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και η καλή εικόνα που εμφανίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στην τύχη ή τον καλό καιρό, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία από τον Ιανουάριο και ελήφθησαν έγκαιρα μέτρα.

Ξεκινά η μελέτη για την χορήγηση αντισωμάτων
Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαφορετικούς τύπους του ιού που «κυκλοφορούν» στον κόσμο, είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα καθώς παρ’ όλο που έχουν εντοπιστεί αλλαγές και συγκεκριμένοι υπότυποι του ιού ακόμη δεν οδηγούν σε διαφορετική βιολογική συμπεριφορά.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε πως ξεκινά στη χώρα μας πειραματική θεραπεία για τον κοροναϊο με τη χορήγηση αντισωμάτων μετά από αφαίρεση πλάσματος από το αίμα ασθενών που νόσησαν, έγιναν καλά και πλέον έχουν ανοσία. Η διαδικασία θα γίνεται με λήψη αίματος από εθελοντές δότες, οι οποίοι είχαν κόλλησαν τη νόσο, έγιναν καλά και τώρα έχουν ανοσία. Ακολούθως θα αφαιρείται το πλάσμα το οποίο περιέχει τα αντισώματα κατά του κοροναίου και θα χορηγείται σε ασθενείς.

Το αισιόδοξο μήνυμά του για την ανοσία της αγέλης
Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας βασιζόμενος σε έρευνες, φαίνεται ότι όσοι νοσούν από τον νέο κοροναϊο, μετά την ανάρρωσή τους αποκτούν ανοσία που βοηθά στην μείωση της διάδοσης του ιού. Ο λοιμωξιολόγος, κατά την χθεσινή ενημέρωση αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα κάποιων ερευνών.

«Με τα ως σήμερα δεδομένα, φαίνεται ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους κοροναϊους, μετά από λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό. Σε κάποιους, μάλιστα, περισσότερο από κάποιους άλλους, όμως η ανοσία είναι δεδομένη. Μένει να αποδειχθεί το αν δημιουργείται ανοσία για ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, ο ανέλυσε ακόμα περισσότερο όσα ανέφερε, θέλοντας να το καταστήσει σαφές: «Τι σημαίνει αυτό; Οτι ένα μολυσμένο άτομο έχει λιγότερες πιθανότητα να έρθει σε επαφή με άτομο που δεν έχει μολυνθεί και το δεύτερο άτομο θα έχει ανοσία. Ετσι θα δημιουργηθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ως εκ τούτου, ο ιό θα περιοριστεί ή θα εξασθενήσει εντελώς ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα φαρμακευτικά μέτρα εναντίον του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ