Κορωνοϊός : Η Ιταλία θρηνεί 26.977 ανθρώπους, μειώνεται ο ρυθμός μετάδοσης

Κορωνοϊός : Η Ιταλία θρηνεί 26.977 ανθρώπους, μειώνεται ο ρυθμός μετάδοσης

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 199.414. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.977. Παράλληλα, 66.624 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ο αυξημένος αριθμός των νεκρών από την νόσο του κοροναϊου στην Ιταλία, σκιάζει τα καλά νέα της μείωσης του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων και των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή τέταρτη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κοροναϊού στην Ιταλία είναι 199.414. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.977. Παράλληλα, 66.624 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 197.675 και είχαν χάσει την ζωή τους 26.644 άνθρωποι ενώ 64.928 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 330 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.739 νέα κρούσματα. 1.696 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.956 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.353 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.504 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Περιορίζεται ο ρυθμός μετάδοσης
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο περιορίζεται σημαντικά (585 λιγότερα κρούσματα) ενώ, παράλληλα, σημειώνεται αύξηση του αριθμού των νεκρών.

Έχασαν την ζωή τους 70 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή τέταρτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο συνολικός αριθμός των ιαθέντων περιορίζεται κατά 112 ανθρώπους σε σχέση με χθες.

Αργή επιστροφή στην κανονικότητα
Η μείωση των κρουσμάτων συνεχίζει να δημιουργεί αισιοδοξία, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε (ο οποίος απόψε θα επισκεφθεί τρεις πόλεις της Λομβαρδίας), συνεχίζει να τονίζει ότι η μετάβαση στην δεύτερη φάση, με μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή.

Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε ότι από τις 4 Μαΐου και πέρα θα λειτουργήσουν η μεταποιητική βιομηχανία και ο οικοδομικός τομέας, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τις μετακινήσεις τους.

Μόνη ουσιαστική διαφορά, στο θέμα αυτό, είναι ότι οι Ιταλοί θα μπορούν να επισκέπτονται και συγγενικά τους πρόσωπα, ή άτομα με τα οποία διατηρούν σταθερό δεσμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ