Κορωνοϊός: «Βαριά» καμπάνα σε όσους δεν φορούν μάσκες όπου είναι υποχρεωτικό

Κορωνοϊός: «Βαριά» καμπάνα σε όσους δεν φορούν μάσκες όπου είναι υποχρεωτικό

Αντιμέτωποι με... βαριά καμπάνα θα βρίσκονται όσοι δεν φορούν προστατευτική μάσκα από τις 4 Μαΐου εκεί όπου θα είναι υποχρεωτικό

Αντιμέτωποι με… βαριά καμπάνα θα βρίσκονται όσοι δεν φορούν προστατευτική μάσκα από τις 4 Μαΐου εκεί όπου θα είναι υποχρεωτικό.

Τα πρόστιμα

Είναι σαφές πως η χρήση προστατευτικής μάσκας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην δεύτερη φάση αντιμετώπισης του κοροναϊού, στην οποία εισέρχεται η χώρα από τη Δευτέρα.

Έτσι, όποιος δεν φοράει μάσκα, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 150 ευρώ.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και όποιες επειχειρήσεις προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Ακόμη, μάσκα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Αυστηρή σύσταση προβλέπεται για τη χρήση μάσκας (υφασμάτινης ή άλλης) σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πολίτες.

Επιπλέον αυστηρή σύσταση υπάρχει για τη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ελεγκτές θα έχουν επιφορτιστεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης, καλούνται όλοι οι πολίτες 3ης ηλικίας να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από το σπίτι, αν και υπάρχει ισχυρή σύσταση για εκείνους να συνεχίσουν να μένουν σπίτι.

Αλλά πρόστιμα

Επιπλέον, παραμένει το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ, όπως επίσης και το πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων.

Επιπλέον, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας θα συνεχίσει να ισχύει για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ