Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική στις παραλίες: Η απάντηση Χαρδαλιά

Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική στις παραλίες: Η απάντηση Χαρδαλιά

Αλκοόλ σε συνδυασμό με μουσική δεν συνάδει με τη νηφαλιότητα που απαιτείται για να τηρούνται οι αποστάσεις, είπε ο υπουργός.

Τις αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση να απαγορευθούν η μουσική αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ στις οργανωμένες παραλίες, εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις ανοργάνωτες και γι’ αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα πάρτι και να ρισκάρει φάσεις συγχρωτισμών.

«Ξέρουμε πολύ καλά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποτό σε συνδυασμό με τη μουσική λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ζήτημα της νηφαλιότητας ειδικά όταν γίνεται αλόγιστα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Πρόσθεσε πως για να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης σε κάθε οργανωμένη παραλία χρειάζεται νηφαλιότητα.

«Οποιαδήποτε εμπλοκή ποτού με μουσική δημιουργεί κάποιες καταστάσεις που δίνουν λάθος εικόνα στην κοινωνία», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι γίνεται με τη Θεία Κοινωνία και τις εκκλησίες
Καθώς η ερώτηση για τα ποτά στις παραλίες έγινε σε σχέση με τον συγχρωτισμό στις εκκλησίες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δεν βλέπει τη σχέση μεταξύ των δύο.

«Άλλο τα ηχεία που παίζουν τη μουσική στις παραλίες, άλλο τα μεγάφωνα στις εκκλησίες» ήταν λίγο πολύ η απάντηση του κ. Χαρδαλιά.

Ανέφερε ότι οι πιστοί προσήλθαν πολύ συντεταγμένα την Κυριακή στις εκκλησίες και σε ορισμένες περιπτώσεις επενέβαινε ο νεωκόρος για την τήρηση των αποστάσεων.

Όπως είπε, η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε λακωνικά: «Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τον τρόπο μετάδοσης του κοροναϊού, από εκεί και πέρα είναι θέμα ατομικής ευθύνης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ