Ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου

Ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως το δεύτερο κύμα άρσης των μέτρων προχωράει ομαλά και σταθερά, πολύ περιορισμένα προβλήματα, ανακοινώνοντας την ελεύθερη μετακίνηση προς τα νησιά

Την ελεύθερη μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως το δεύτερο κύμα άρσης των μέτρων προχωράει ομαλά και σταθερά, πολύ περιορισμένα προβλήματα, ανακοινώνοντας την ελεύθερη μετακίνηση προς τα νησιά.

«Από τις 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά» είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας το θετικό σενάριο που έκανε λόγο για καλή επιδημιολογική εικόνα που επέτρεψε στην αρμόδια επιτροπή να ανάψει το «πράσινο φως».

Σημειώνεται πως μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια. Η μετακίνηση προς τα άλλα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα.

Την Δευτέρα οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία
Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «είχαμε πει ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Δευτέρα».

Ξεκαθάρισε, δε, πως τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης.

Παράταση στην 14ημερη καραντίνα σε όσους έρχονται στη χώρα
Ακόμη, είπε πως το μέτρο της 14ημερης καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου και αναφέρθηκε στις πρώτες πτήσεις που ήρθαν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στη χθεσινή πρώτη πτήση της Lufthansa προς τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν 196 τεστ για κοροναϊό και βγήκαν όλα αρνητικά.

«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και πρέπει να συνεχίσουμε τους κανόνες, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε» σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ