ΥΠΕΞ: «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

ΥΠΕΞ: «Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος»

Fake news χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης απαντά το υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι ξέρει να υπερασπίζεται στα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Fake news χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος.

«Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Παρασκευής έχει προκύψει σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με το γεγονός ότι στη θέση Μελισσοκομεία, νότια του Εβρου η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο που πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί στις απαραίτητες ρηματικές διακοινώσεις ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ μέσω ανακοινώσεων των αρμόδιων τομεαρχών τους ζητούν επίσημη ενημέρωση για τις κινήσεις της Τουρκίας αλλά και τον τρόπο αντίδρασης της Αθήνας.

Θέμα και σε ξένα ΜΜΕ, έχουν γίνει οι νέες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο, που δεν έμειναν αναπάντητες από την Αθήνα.

Οι τουρκικές δυνάμεις, εμφανίζονται να έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες, σε ελληνικό έδαφος στον νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια περιοχή που θέλουν να «γκριζάουν» οι Τούρκοι εξαιτίας ενός… καιρικού φαινομένου.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ενημερώσει τα κόμματα και ζήτησε τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας να μην αποτελούν αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ζήτησε να υπάρχει ομοψυχία, προκειμένου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό να είναι αρραγής και να μην γίνονται τα εθνικά θέματα -κυρίως, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας, όπως είπε- αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ