Ικανοποίηση στην κυβέρνηση: Η πρόταση της Κομισιόν ανταποκρίνεται στις θέσεις της Αθήνας

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση: Η πρόταση της Κομισιόν ανταποκρίνεται στις θέσεις της Αθήνας

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν για την πρόταση της Κομισιόν για το νέο εργαλείο ανάκαμψης «Next Generation EU» ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Μιχάλης Αργυρού.

«Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» τονίζουν σε κοινή δήλωση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Μιχάλη Αργυρού, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο εργαλείο ανάκαμψης, «Next Generation EU».

Το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα ανέλθει, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου στα 32 δισ. ευρώ, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. Οι προτεινόμενες επιχορηγήσεις εκτιμώνται στην περιοχή των 22,5 δισ. ευρώ και τα δάνεια στην περιοχή των 9,5 δισ. ευρώ, προσθέτουν.

Όπως εξηγούν σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει για την προσεχή τετραετία (2021-2024) επιχορηγήσεις που εκτιμώνται στην περιοχή του 3% του ΑΕΠ ετησίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ