Συναγερμός στην Ξάνθη μετά τα συνεχόμενα κρούσματα – Επιστρέφουν Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Συναγερμός στην Ξάνθη μετά τα συνεχόμενα κρούσματα – Επιστρέφουν Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Στην Ξάνθη και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα κρούσματα στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , 5 από τα συνολικά 19 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, προέρχονται από τη Θράκη: 2 από τον Εχίνο, 2 από το Σουφλί και 1 από την Κομοτηνή.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία 40χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύεται.

Πλέον τα συνολικά κρούσματα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν φτάσει τα 119 ενώ τα περισσότερα είναι στην Ξάνθη, συνολικά 80.

Πάντως επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να δοθούν σήμερα στην γραπτή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ξάνθη

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε έκτακτη διάσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Εκεί αποφασίστηκε η ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου για την εξάλειψη των συνεχών κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Το σχέδιο ενεργοποιείται από σήμερα, Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι και περιλαμβάνει εκατοντάδες μοριακούς ελέγχους στους κατοίκους της περιοχής από υγειονομικά συνεργεία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στους 4 Δήμους της περιοχής έως το Σάββατο 6/6.

Στην Ξάνθη ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Στην Ξάνθη έφτασε πριν λίγο και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, όπου μαζί με στελέχη του ΕΟΔΥ θα επιχειρήσει επιτόπια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στον νομό καθώς και στις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Αρκουμανέας θα είναι επισκεφτεί τα σημεία δειγματοληψίας και στην συνέχεια θα μεταβεί και στον Δήμο Μύκης.

Ζητούσε εξ αρχής μαζικά τεστ ο Ιατρικός Σύλλογος

Η απόφαση για τις μαζικές δειγματοληψίες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι -μεταξύ άλλων-ζητούσαν την κατεπείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από την Covid-19 στο νομό Ξάνθης (λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε σχέση με τους όμορους νομούς), πριν από την άρση του περιορισμού ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έστω και με κάποια καθυστέρηση γίνεται το αυτονόητο, καθώς καθημερινά παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.

«Χθες το βράδυ», σημείωσε ο κ. Καραδέδος, «είχαμε μια συνάντηση με το δήμαρχο της Ξάνθης ώστε να συντονιστούν όλες αυτές οι προσπάθειες για τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν να δώσουν δείγματα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε όλες τις εστίες που υπάρχουν ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και επιτέλους να σταματήσει να υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας».

Συνομιλία Μητσοτάκη -Σακελλαροπούλου για το θέμα

Σημειώνεται πως η περίπτωση της περιοχής απασχόλησε και τη συνάντηση του πρωθυπουργιού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της Τετάρτης, μετά την επιστροφή της Προέδρου από περιοδεία στην περιοχή, από την οποία κατάγεται.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «η Θράκη, ειδικά η περιοχή της Ξάνθης έχει και την ιδιαιτερότητα να μας δίνει κάποια μικρά ενισχυμένα επιδημιολογικά φορτία και θα χρειαστεί μια ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, αλλά θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα, όπως νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπίσει συνολικά αποτελεσματικά τα ζητήματα της πανδημίας».

Συναγερμός στην Ξάνθη μετά τα συνεχόμενα κρούσματα – Σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο

Υπενθυμίζεται πως θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Οπως μεταδίδει το eidisis.gr, πρόκειται για έγκυο γυναίκα, από τις τελευταίες που έφθασαν στο κέντρο φιλοξενίας, και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κέντρο της Νέας Καβάλας τέθηκε σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών και οι υπηρεσίες του ΕΟΔΥ θα κινηθούν με βάση τα πρωτόκολλα.

Πρόγραμμα για τις δειγματοληψίες

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το πρόγραμμα λήψης δειγμάτων θα πραγματοποιηθεί στα κάτωθι σημεία και ώρες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τους δήμους της περιοχής:

Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 20:00 και Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 9:00 έως τις 19:00

Εχίνος

Στο Κέντρο Υγείας, όπου θα υπάρχουν τρία συνεργεία.

Μύκη

Στο Αγροτικό Ιατρείο, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Πάχνη

Στο Αγροτικό Ιατρείο, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Ξάνθη

Μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία, όπου θα υπάρχουν δύο συνεργεία.

Στον συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από τον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα υπάρχουν δύο συνεργεία.

Επιπλέον, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, από τις 9:00 έως τις 19:00

Σάτρες

Στην Κοινότητα Σατρώνο, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Σμίνθη

Στο Αγροτικό Ιατρείο, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Κένταυρος

Στο Αγροτικό Ιατρείο, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Κιμμέρια

Στην Κοινότητα Κιμμερίων, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Σέλερο

Στο Αγροτικό Ιατρείο, όπου θα υπάρχει ένα συνεργείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ