Τουρισμός: Πότε θα ανοίξει η Ελλάδα τις πύλες της

Τουρισμός: Πότε θα ανοίξει η Ελλάδα τις πύλες της

Από ποιες χώρες επιτρέπονται οι πτήσεις - Τι ισχύει με Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία.

Τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την εναέριες και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το σχέδιο υγειονομικής θωράκισης της Ελλάδας.

Ανακοινώνοντας το άνοιγμα του Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε: «Μπορούμε να ανακοινώσουμε πολύ ευχάριστα πράγματα για το άνοιγμα της χώρας μας. Η γέφυρα προς την κανονικότητα είναι ήδη στρωμένη σε σχέδιο».

Ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε έγκαιρα πώς θα ανοίξει από τις 15 Ιουνίου, υπό την αίρεση ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς στον τομέα της υγείας.

Η χώρα ακολουθεί πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ και μάλιστα τις «συνδιαμορφώνουμε γιατί επηρεάζουμε τις αποφάσεις», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι ακολουθούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι θα επιτρέπονται επίσης οι πτήσεις από: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλβανία και Σκόπια ανοίγουν μόνο για αναγκαία ταξίδια και όχι για τουριστικούς σκοπούς.

Διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA.

Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, πλην Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Βρετανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Σκοπίων.

«Από 1/7 έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά», ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξει «συνδιαμόρφωση με την ΕΕ της λίστας τρίτων χωρών που θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις πτήσεις».

Στις θαλάσσιες αφίξεις, υπάρχει απαγόρευση κατάπλου πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια, όμως επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα. Από 1/7 επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια

Όπως είπε, «ακολουθούμε πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ & τις διαμορφώνουμε, επηρεάζοντας τις αποφάσεις. Από 15/6 αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία. Στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Στις χερσαίες αφίξεις, από τις 15 Ιουνίου κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και σκόπια, πλην των απαραίτητων αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων, ενώ ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Την 1η Ιουλίου ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα.

«Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι από 1η Ιουλίου με την άφιξή τους οι τουρίστες θα συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα .

Θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης, 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης, κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά και στα νησιά.

Σε λίγες μέρες όπως είπε θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ξενοδοχεία που θα παίξουν αυτό τον ρόλο.

«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την ταξιδιωτική αγορά με προσεκτικά βήματα χωρίς να κάνουμε πίσω», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ