Στοιχεία σοκ για το κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ : Διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους

Στοιχεία σοκ για το κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ : Διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους

Παραδόθηκαν στοιχεία από Viber και Whatsapp και το ηλεκτρονικό αρχείο που δείχνουν διασυνδέσεις με σειρά πολιτικών προσώπων κι άλλους αξιωματούχους. Οι άγνωστες έρευνες για «ξέπλυμα χρήματος» από την ΕΛ.ΑΣ

Κρίσιμες καταγραφές από το «χαμένο» κινητό του 58χρονου πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 στην Παλλήνη, παραδίδονται -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» –  τις τελευταίες ώρες στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες, παράλληλα με τις δικαστικές αρχές, ερευνούν την υπόθεση του «κυκλώματος διαφθοράς» στην Αστυνομία.

Το υλικό φέρεται να παραδόθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής που ήδη διερευνά -χωρίς να έχει  δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε- πτυχές της υπόθεσης με το κύκλωμα αστυνομικών. Οι πτυχές αυτές αφορούν «ξέπλυμα χρήματος», τις απόπειρες εξαγοράς του καφενείου της Βουλής, απόπειρες χρηματισμού διοικητών νοσοκομείων ή στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, επενδύσεις στην Μύκονο κι άλλα όπως έχουν αναδειχθεί από σχετική έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το υλικό αυτό προκύπτουν επαφές του  δολοφονηθέντος συνταξιούχου αστυνομικού με πολλά κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. πέρα από αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα), με πρόσωπα που έδιναν «παρών» στου Μαξίμου, με σημαντικούς υπηρεσιακούς παράγοντες και με δεκάδες αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ κλπ.      Πρόκειται, σύμφωνα με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «για ένα από τα πιο καταλυτικά στοιχεία  προκειμένου να προσδιορισθούν οι διασυνδέσεις κι οι υψηλές γνωριμίες πρώην και νυν αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε με το καταγγελλόμενο «δίκτυο» επίορκων αστυνομικών που  ερεύνησε η ΕΥΠ και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε προ μερικών μηνών στην Εισαγγελία Διαφθοράς».

Το  υλικό περιλαμβάνει στοιχεία από τις συνομιλίες σε διαδικτυακές πλατφόρμες (κυρίως Viber και Whatsapp) του συνταξιούχου αστυνομικού κι άλλα στοιχεία από τη συσκευή του κινητού του, που δεν είχαν ανιχνευθεί από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Κι  αυτό γιατί οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είχαν γίνει αφενός σε προγενέστερο χρόνο και αφετέρου καταγραφηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες περιορισμένες συνομιλίες του από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που συνήθως απέφευγε  ο 58χρονος.

Στην έρευνα της ΕΥΠ προσδιοριζόταν ο ύποπτος ρόλος 27 ατόμων (πρώην και νυν αστυνομικών  επιχειρηματιών, δικηγόρων κλπ) που φέρεται να σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα, με προστασία σε περίπου 1000 νυχτερινά κέντρα, οίκους ανοχής, λέσχες κλπ της Αττικής. Σε αυτή την έρευνα  της ΕΥΠ  είχαν αποδοθεί κεντρικοί ρόλοι στον 50χρονο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, σε δύο πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ με θητεία σε υπηρεσίες της Αττικής αλλά και στον  Σπύρο Παπαχρήστου η εν ψυχρώ δολοφονία του οποίου παραμένει ανεξιχνίαστη. Σημειώνεται πάντως ότι ο συγκεκριμένος πρώην αστυνομικός των ΕΚΑΜ  δεν είχε καταδικασθεί για οποιοδήποτε αδίκημα.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του  είχαν υπάρξει αναφορές ότι τα κινητά του είχαν εξαφανισθεί από τον τόπο του εγκλήματος ή δεν είχαν ερευνηθεί επαρκώς λόγω ακριβώς των «υψηλών γνωριμιών» του δραστήριου πρώην αστυνομικού. Υπενθυμίζεται ότι και στην δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία Δ. Μάλαμα  υπήρχαν αναφορές αστυνομικών πηγών ότι τα κινητά του τηλέφωνα εξαφανίσθηκαν από το  σημείο που δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων δραστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ