Κορωνοϊός : Τρόμος για τα πανηγύρια – Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός : Τρόμος για τα πανηγύρια – Τι λένε οι ειδικοί

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ' όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα

Ο τρόμος που προκαλείται στην επιστημονική κοινότητα από τα πανηγύρια και τον συνωστισμό που παρατηρείται είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα εισερχόμενα κρούσματα.

Μετά το παραδοσιακό γλέντι που έγινε στο Γουδί όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 2.000 άνθρωποι καθώς και στην Αλίαρτο, μεγάλη είναι η ανησυχία των επιδημιολόγων για τις ασφυκτικές συνθήκες συνωστισμού που παρατηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης τοπικής διασποράς του ιού πάντοτε ελλοχεύει.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με το γεγονός ότι ο κόσμος συγχρωτίζεται σαν να μην συμβαίνει και να μην έχει προϋπάρξει τίποτα απ’ όσα ζήσαμε στο προηγούμενο διάστημα.

Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού γι’ αυτό το λόγο αρκετοί ζητούν να καταργηθούν.

Άλλωστε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εφιστά την προσοχή στην πανδημία του κοροναϊού  σημειώνοντας πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, ενώ έστειλε και μήνυμα στους δημάρχους  εν όψει του φετινού καλοκαιριού και των εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή λόγω εορτών. 

«Πρέπει η αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε όλο αυτό. Ένα πανηγύρι γίνεται γιατί ένας δήμαρχος παραχωρεί έναν χώρο.

Άρα εκ των πραγμάτων ο δήμαρχος που παραχωρεί τον χώρο, προφανώς έχει την ευθύνη να ελέγξει ότι τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που οι επιδημιολόγοι μας έχουν καταθέσει. Άρα, με την περισσή ευθύνη που όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε, μην περιμένουμε οριζόντιες νόρμες, ότι απαγορεύονται όλα τα πανηγύρια. Ο καθένας θα σταθμίσει τα δεδομένα της περιοχής του το είδος των εκδηλώσεων που πρέπει και αν πρέπει να γίνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό. Είναι ώρα ευθύνης για τι τίποτα δεν έχει τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παγώνη: Να απαγορευτούν τα πανηγύρια

Η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαγορευτούν τα πανηγύρια, καθώς δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις, τόνισε η πρόεδρος της

«Τα πανηγύρια είναι ωραία, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή. Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν. Πανηγύρι με απόσταση δε γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού έθεσε θέμα απαγόρευσης των πανηγυριών. «Η Επιτροπή συζητά την εισήγηση για απαγόρευση των πανηγυριών» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παπαθανάσης : Δεν σκεφτόμαστε τώρα να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια

Από την άλλη πλευρά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε για τα πανηγύρια και τα φαινόμενα συνωστισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την απαγόρευση. Παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε πολύ τις εκδηλώσεις αυτές, αν όμως, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται τόσο έντονα και εκτρέπονται προφανώς θα λάβουμε μέτρα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε ότι «αν ο κόσμος λειτουργήσει με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τότε μπορούν να γίνονται τα πανηγύρια. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συνωστίζονται τόσοι πολλοί για να χορεύουν αλλά ίσως να το κάνουν ανά παρέες».

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε επίσης, ότι «η κατάργηση του ορίου συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στα τραπέζια δεν αφορά στα πανηγύρια και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ