Όταν η Πορτογαλία θριάμβευσε σε γαλλικό έδαφος… χωρίς τον Κριστιάνο!

Όταν η Πορτογαλία θριάμβευσε σε γαλλικό έδαφος… χωρίς τον Κριστιάνο!

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που η Εθνική Πορτογαλίας έκανε ότι... έπαθε από την Ελλάδα το 2004. Στις 10/7/2016 οι Ίβηρες κατέκτησαν το Euro, επικρατώντας της Γαλλίας μέσα στο «σπίτι» της!

Τo μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2016 ήταν η Γαλλία. Έπαιζε στην έδρα της, είχε εξαιρετικό ρόστερ. Ειδικά όταν έφτασε στον τελικό της 10ης Ιουλίου κόντρα στην Πορτογαλία, όλα έδειχναν ότι θα τα καταφέρει.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκά για τους «τρικολόρ» όταν στο πρώτο ημίχρονο τραυματίστηκε σοβαρά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον σούπερ σταρ της Γιουβέντους να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο και να μην επιστρέφει ποτέ στην αναμέτρηση.

Παρ’ όλα αυτά, ακριβώς πριν 4 χρόνια, οι Πορτογάλοι έγραψαν ιστορία. Καθώς κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας τους, επικρατώντας της γηπεδούχου Γαλλίας με 1-0 στην παράταση. Το γκολ το οποίο έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στους Ίβηρες ήταν πανέμορφο, με το τρομερό γκολ του Έντερ ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ πολύ έξω από την περιοχή.

Η εικόνα του Κριστιάνο να δίνει οδηγίες μαζί με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, ήταν σίγουρα μία από τις πιο δυνατές στιγμές του τελικού και της διοργάνωσης γενικότερα.

Οι Πορτογάλοι «διψούσαν» πάρα πολύ για μία μεγάλη επιτυχία και 12 χρόνια μετά την ήττα-σοκ από την Ελλάδα στη Λισαβόνα, κατάφεραν να κάνουν νικήσουν στην έδρα της Γαλλίας στον τελικό. Ό,τι έπαθαν δηλαδή το 2004, η μοίρα τους το γύρισε πίσω και κατάφεραν να φτάσουν τελικά στην πηγή πίνοντας εντέλει νερό. «Πληγώνοντας» με τον ίδιο τρόπο τους αντιπάλους τους, όπως έκανε η Ελλάδα σε εκείνους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ