Ραφίνια : Το συναρπαστικό ταξίδι του «Μικρού Ράφα»… (pics+vids)

Ραφίνια : Το συναρπαστικό ταξίδι του «Μικρού Ράφα»… (pics+vids)

Πρόκειται για έναν παίκτη παγκόσμιας φήμης και κλάσης, με ορόσημό του την 8ετή εντυπωσιακή παρουσία στην Μπάγερν! Πλέον, θα τον θαυμάζουμε με τα «ερυθρόλευκα», καθώς η Φλαμένγκο ανακοίνωσε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό! To10.gr σας παρουσιάζει τον Ραφίνια ή αλλιώς «Μικρό Ράφα»!

Το όνομά του είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Άφησε σε νεαρή ηλικία την οικογένειά του, την πόλη του, τους φίλους του, για να κυνηγήσει το απόλυτο όνειρο. Να γίνει ένας καταξιωμένος και φημισμένος ποδοσφαιριστής, στη χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Τη «Θεά» της μπάλας. Τη Βραζιλία. Και τα κατάφερε! Ο λόγος για τον Μάρτσιο Ράφαελ Φερέιρα ντε Σόουζα. Ή αλλιώς Ραφίνια, όπως είναι γνωστός στους περισσότερους.

Ο «Μικρός Ράφα» (αυτό είναι το παρατσούκλι του), απασχολεί πολύ την ειδησεογραφία του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα! Για την ακρίβεια, θα είναι το νέο δεξί μπακ των «ερυθρόλευκων», με τη Φλαμένγκο, μάλιστα, να ανακοινώνει τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδας!

To10.gr σας παρουσιάζει το συναρπαστικό ταξίδι και την αξιοζήλευτη καριέρα του «Μικρού Ράφα». Από τα αλώνια της Λοντρίνα στα σαλόνια της Μπάγερν, του Champions League και των 7 κατακτήσεων Bundesliga. Και πλέον στον Ολυμπιακό! Με τους Πειραιώτες να φέρνουν στη χώρα μας έναν ακόμη σπουδαίο ποδοσφαιριστή.

Τα πρώτα βήματα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που φάνηκε από νωρίς

Ο Ραφίνια γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1985 στην πόλη Λοντρίνα, η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Παρανά. Ξεκίνησε από την ηλικία των 7 ετών να παίζει futsal για την ομάδα της γειτονιάς του, Γκρέμιο Λοντρινένσε.

Από τα πρώτα μόλις χρόνια ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο φαινόταν ότι κάτι μεγάλο θα κάνει. Πως έχει το ταλέντο και την ευκαιρία για μία σπουδαία καριέρα. Σε ηλικία 16 ετών το 2001 υπέγραψε στη Λοντρίνα και έναν χρόνο μετά ήρθε η πρώτη μεγάλη μεταγραφή.

Το παρακάτω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι με τη φανέλα της Λοντρίνα:

SAFRA DO LONDRINA DE 2.001 TINHA GERMANO E RAFINHA... - YouTube

Τα… 300 χιλιόμετρα, η καταξίωση μέσω της Κοριτίμπα και η Σάλκε

Ήδη από την πρώτη (και τελευταία) χρονιά παρουσίας του στην ομάδα της πόλης του, ο Ραφίνια έδειξε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του και αμέσως πήρε προαγωγή. Το 2002 μετακόμισε στην Κοριτίμπα και από εκείνη τη στιγμή άλλαξαν όλα.

Αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Ραφίνια να δείξει τι αξίζει στο υψηλότερο επίπεδο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι πως δεν ξεχώρισε από την πρώτη του χρονιά στην Κοριτίμπα. Η προσαρμογή ήταν δύσκολη και επίπονη. Δεν είναι ποτέ εύκολο για έναν άνθρωπο να αλλάζει τελείως τη ζωή του για να βιώσει το όνειρο και να πετύχει τους στόχους του.

Ο Ραφίνια θυσίασε πολλά πράγματα για να πάει στην Κοριτίμπα και να κάνει το βήμα παραπάνω. Θυσίασε το σπίτι του. Την οικογένειά του. Διένυσε 300 χιλιόμετρα, άλλαξε πόλη, φίλους, συνήθειες. Όλα αυτά σε ηλικία 17 ετών. Αλλά δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Η «εκτόξευση» άργησε δύο χρόνια, αλλά ήρθε το 2004! Οι 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Βραζιλίας εκείνη τη σεζόν και τα 3 γκολ που πέτυχε σε 13 εμφανίσεις το 2005, αποτέλεσαν διαβατήριο για τη μετάβαση στην Ευρώπη και τη Σάλκε. Η πρώτη σπουδαία μεταγραφή του Ραφίνια ήταν γεγονός!

Τα επιτεύγματα του Ραφίνια στην Κοριτίμπα δεν του άνοιξαν τον δρόμο μόνο προς το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και προς τις μικρές Εθνικές ομάδες της Βραζιλίας. Αγωνίστηκε στην U-20, όπου συνολικά μέτρησε 8 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ το 2005 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Ολλανδίας σκοράροντας δύο γκολ και βοηθώντας τη Βραζιλία στο να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Rafinha | Wiki | Clube De Regatas Do Flamengo Amino

Το επιτυχημένο ευρωπαϊκό… άλμα, η παρένθεση της Τζένοα και η απόλυτη δόξα με την Μπάγερν

Οι εμφανίσεις του με τις μικρές Εθνικές της χώρας του, άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο στην απόλυτη καταξίωση και στο όνειρο της Ευρώπης. Το καλοκαίρι του 2005 ο Ραφίνια έγινε παίκτης της Σάλκε και η πενταετία που ακολούθησε ήταν ονειρική για εκείνον.

198 συμμετοχές, 11 γκολ είναι αξιοσημείωτα στατιστικά, αλλά ο Ραφίνια ξεχώρισε για τη δημιουργία του στη Σάλκε. Οι 25 ασίστ για έναν αμυντικό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, γεγονός που δείχνει πολλά πράγματα. Ο Ραφίνια εκτός από εξαιρετικός αμυντικός, μετρ των τάκλιν και των κοψιμάτων και παθιασμένος παίκτης, είναι και ένας πολύ καλός δημιουργός, ο οποίος θα πάρει τα μέτρα του, θα ανέβει στην επίθεση και θα πατήσει περιοχή.

CAS-Urteil - Schalke erhält 4,4 Millionen Euro für Rafinha | nrz.de |

Η επιτυχημένη θητεία στη Σάλκε έκλεισε το καλοκαίρι του 2010, όταν και μετακόμισε στη Τζένοα. Εκεί πραγματοποίησε μία ακόμη γεμάτη χρονιά, με 37 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και το «μπαμ» δεν άργησε να έρθει.

Την 1η Ιουνίου 2011 η Μπάγερν ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραφίνια, έναντι του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Στο Μόναχο συνάντησε και έναν παλιό γνώριμο. Τον Μάνουελ Νόιερ. Μαζί οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες και φίλοι στη Σάλκε και η μοίρα τους έφερε πάλι μαζί. Αυτή τη φορά στην καλύτερη ομάδα της Γερμανίας όμως. Και για πολλά χρόνια μάλιστα.

Το πρώτο του γκολ με την Μπάγερν Μονάχου ο Ραφίνια το πέτυχε ως αλλαγή σε αγώνα Champions League. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου 2011, όταν σκόραρε κόντρα στη Βιγιαρεάλ και συνέβαλε στη νίκη των Βαυαρών με σκορ 2-0. Έκτοτε, η πορεία του Ραφίνια στην «Αλιάνζ Αρένα» ήταν σταθερά ανοδική. Τα 6 γκολ και οι 29 ασίστ που πέτυχε σε σύνολο 266 (!) αγώνων είναι μερικά από τα επιτεύγματά του.

Ο Βραζιλιάνος μπακ «κατάπιε» 18.208 χιλιόμετρα στα 8 χρόνια που αγωνίστηκε στην Μπάγερν και διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στη διαχρονική επιτυχία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ραφίνια κατέκτησε συνολικά 7 πρωταθλήματα Γερμανίας, 4 Κύπελλα, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων και φυσικά το Champions League του 2013!

Απόλυτη καταξίωση για τον Ραφίνια, ο οποίος πάντα ήταν για την Μπάγερν μία αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Το καλοκαίρι του 2019 έκλεισε ο τεράστιος κύκλος του στη Γερμανία. Στην Bundesliga ο Ραφίνια αγωνίστηκε 13 ολόκληρα χρόνια, με τη φανέλα των Σάλκε και Μπάγερν, γράφοντας τη δική του ιστορία.

Rafinha - Player profile 2020 | Transfermarkt

Η… πληγή της Εθνικής και το σήμερα

Στις παραπάνω γραμμές διαβάσατε μία σπουδαία καριέρα, με αποκορύφωμα την οκταετία στην Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, παρά το όνομα που δημιούργησε, ο Ραφίνια δεν βρήκε ποτέ θέση στην Εθνική ανδρών της Βραζιλίας. 4 μόλις συμμετοχές και όλες σε φιλικά παιχνίδια! Αυτή είναι η καριέρα του στη «Σελεσάο», η οποία δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο ίδιος.

Από πέρσι το καλοκαίρι, μέχρι και σήμερα, ο Ραφίνια αγωνίζεται για τη Φλαμένγκο. Παρά την ηλικία του (34 χρόνων), πραγματοποίησε μία ακόμα γεμάτη χρονιά με 39 συμμετοχές και 8 ασίστ! Αυτό είναι ένα ακόμη προσόν του συγκεκριμένου παίκτη. Έχει πολλές γεμάτες σεζόν.

Από το 2014 μέχρι τώρα μετράει, σχεδόν κάθε χρόνο, 20+ αγώνες ανά χρονιά και πολλές φορές 40+. Επί παραδείγματι, το αρνητικό ρεκόρ εμφανίσεων με την Μπάγερν ήταν τη σεζόν 2012-13 με 17 αγώνες. Από τις 9 χρονιές στον γερμανικό σύλλογο, τις 6 μέτρησε 30+ αναμετρήσεις και τις τρεις 40+. Αυτό είναι ένα δείγμα της συνέπειας και της σταθερότητας που είχε/έχει στην καριέρα του.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου το όνομα αυτού του παικταρά συνδέεται πλέον με τον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή!

Απολαύστε σε βίντεο τα κατορθώματα του Ραφίνια και πάρτε γεύση της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ