Ολυμπιακός : Οι 7 θρυλικές βραδιές στην Ευρώπη (vids)

Ολυμπιακός : Οι 7 θρυλικές βραδιές στην Ευρώπη (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει γενέθλια και to10.gr θυμάται τις 7 αξέχαστες ευρωπαϊκές βραδιές. Από τον Άγιαξ και την Πόρτο στο Λονδίνο και το Emirates.

Ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό είναι η 10η Μαρτίου, καθώς σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια (10/3/1925) ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους και τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της χώρας. Οι ερυθρόλευκοι αποτελούν σε όλα τα σπορ τη σπουδαιότερη ομάδα που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός, όμως ο κύριος «άξονας» των επιτυχιών είναι το ποδοσφαιρικό τμήμα.

45 πρωταθλήματα (προσεχώς 46), 27 Κύπελλα, αμέτρητες διακρίσεις τόσο εντός συνόρων αλλά και εκτός, με νίκες που άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και γιγάντωσαν ακόμη περισσότερο τον Θρύλο. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που έζησε ο Ολυμπιακός είναι δεκάδες, πολλές νίκες κόντρα σε μεγαθήρια του ποδοσφαίρου αλησμόνητες, ενώ επί ηγεσίας Βαγγέλη Μαρινάκη, οι Πειραιώτες αναμφίβολα αποτελούν μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Το10.gr με αφορμή τα γενέθλια του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου θυμάται τις 7 σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού. Από την επική πρόκριση επί του Άγιαξ και το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου επί της Πόρτο, μέχρι το τεράστιο, διπλό στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ, με το «χρυσό» τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Φυσικά ο αριθμός των 7 νικών είναι σημαδιακός, αφού ο Ολυμπιακός έχει στο «παλμαρέ» του μερικά απίστευτα επιτεύγματα στην Ευρώπη, με νίκες όμως απέναντι σε Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως παρακάτω θα δείτε τις πιο σημαντικές και κυρίως αυτές που οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα θυμούνται για πάντα.

Οι 7 βραδιές του Ολυμπιακού που θα μείνουν αξέχαστες

Ολυμπιακός – Άγιαξ 2-0 (28/11/1983)

Η σπουδαία πρόκριση επί του Άγιαξ είναι η πρώτη τεράστια νίκη και επιτυχία του Ολυμπιακού. Σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν στο ΟΑΚΑ περίπου 80.000 θεατές, αφού ο αριθμός των εισιτηρίων που κόπηκαν και δηλώθηκαν ήταν σχεδόν 74.000, ο Ολυμπιακός νίκησε και απέκλεισε τον «Άιαντα» που αποτελούσε τότε μια ομάδα-μεγαθήριο της Ευρώπης και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ολυμπιακός – Πόρτο 1-0 (17/9/1997)

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε 75.000 κόσμο, μπαίνει καυτός στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ κόντρα στην Πόρτο στην πρώτη του συμμετοχή στο Champions League κι ο Ρουί Κορέιρα πριν να καταλάβει που βρίσκεται βλέπει τον «κεραυνό» του Στέλιου Γιαννακόπουλου να… καίει τα δίχτυα του μόλις στο 6′. Οι «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνουν το πρώτο τους γκολ και παίρνουν την πρώτη τους νίκη στους ομίλους του θεσμού.

Ολυμπιακός – Άγιαξ 1-0 (21/10/1998)

Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει και πάλι του σπουδαίου Άγιαξ αυτή τη φορά για τους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει 1-0 την ολλανδική ομάδα με γκολ του Αλέκου Αλεξανδρή στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πήραν το τρίποντο που τους έδωσε την πρόκριση για την οκτάδα.

Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3 (3/10/2007)

Το πρώτο θρυλικό διπλό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει εκτός έδρας νίκη στο Champions League και στη Βρέμη φαινόταν και πάλι πως δεν θα τα καταφέρει αφού βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0. Όμως οι ερυθρόλευκοι με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Στολτίδη, Πατσατζόγλου και Κοβάσεβιτς νίκησαν με 3-1 και έγραψαν ιστορία.

Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 ( 25/02/2014)

Ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού είναι 25η Φλεβάρη. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη για τους «16» του Champions League και με μια ονειρική βραδιά υπέταξε τους κόκκινους διαβόλους επικρατώντας με 2-0. Οι ερυθρόλευκοι πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην οκτάδα με σκόρερ τους Τσόρι Ντομίνγκες και Κάμπελ.

Ολυμπιακός – Μίλαν 3-1 (13/12 2018)

Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη με 2 γκολ διαφορά απέναντι στη Μίλαν στο Καραϊσκάκη για να περάσει στους «32» του Europa League. Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε καλά και το σκορ ήταν 0-0, όμως στο 60′ ο Σισέ αναπτέρωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού σκοράροντας για το 1-0. Ο Ζαπάτα στο 69΄έκανε το 2-0 και έδινε πρόκριση στον Ολυμπιακό μετά από σουτ του Γκιγιέρμε, όμως ο ίδιος παίκτης σκόραρε για το 2-1 της Μίλαν. Όμως στο 81ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι και ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση σκοράροντας για το 3-1 και στέλνοντας τους Πειραιώτες στην επόμενη φάση και τη Μίλαν σπίτι της.

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 (17/2/2020)

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Ο Ολυμπιακός πήγαινε μόνο για νίκη στην έδρα της Άρσεναλ μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη. Και την πήρε στην κανονική διάρκεια με γκολ του Σισέ. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση ο Ολυμπιακός έχανε μεγάλες ευκαιρίες και στο 119′ ο Ελ Αραμπί μετά από σέντρα ακριβείας του Μασούρα σκόραρε και έστειλε τον Θρύλο στους «16» του Europa League πετώντας εκτός τους κανονιέρηδες. Σε μια βραδιά που δεν θα ξεχαστεί ποτέ και αποτελεί την κορυφαία στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Μέχρι την επόμενη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ