«Το Γούρι»: Η ιστορία πίσω από κάθε Κύπελλο του ΠΑΟΚ κρύβει ένα τατουάζ του Μαυρίδη

«Το Γούρι»: Η ιστορία πίσω από κάθε Κύπελλο του ΠΑΟΚ κρύβει ένα τατουάζ του Μαυρίδη

Ο Γιώργος Μαυρίδης ετοιμάζει και φέτος το ίδιο τατουάζ στους παίκτες του ΠΑΟΚ με αυτό που έκανε τις χρονιές που κατακτούσε το Κύπελλο.

«Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, οι καιροί να άλλαξαν, οι παίκτες πλέον έχουν σχεδόν όλοι τατουάζ αλλά αυτό δεν μας σταμάτησε να συνεχίσουμε «Το Γουρι». Ωραίες εποχες ωραιες ιστορίες που θα διηγούμαστε οταν γεράσουμε».

«Το Γούρι» λοιπόν. Έτσι το είχε αποκαλέσει ο Γιώργος Μαυρίδης λίγο μετά τον τελικό Κυπέλλου του 2019 που βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή. Πέντε στα πέντε μετρούσε το… γούρι. Ποιο ήταν αυτό; Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στον τελικό του Κυπέλλου, όσοι παίκτες επιθυμούσαν να κάνουν ένα τατουάζ περνούσαν από τον Μαυρίδη.

Ποιο ήταν το τατουάζ; Το τετράφυλλο τριφύλλι με το πέταλο. Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ. Η… ιστορία ξεκινάει το 2001. Τότε ήταν που χτυπήθηκαν τα πρώτα τατουάζ σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Και ο δικέφαλος κέρδισε. Κι αφού κέρδισε, το γούρι συνεχίστηκε. Το 2003. Το 2017. Το 2018. Το 2019. Πέντε στα πέντε. Πέντε τελικοί, πέντε… επισκέψεις στον Μαυρίδη για τατουάζ, πέντε κατακτήσεις Κυπέλλου.

Κάτι… λείπει. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο ΠΑΟΚ μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια έπαιξε και έναν τελικό που τον έχασε. Ήταν το 2014, απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 4-1. Η λεπτομέρεια; Ήταν η μοναδική φορά που οι παίκτες δεν πήγαν στον Μαυρίδη για το γνωστό τατουάζ, για να… σημαδέψουν το κορμί τους με το τετράφυλλο τριφύλλι με το πέταλο.

Ο Μαυρίδης, μάλιστα, είχε γράψει πως μια φορά είχε λείψει και τα έκαναν… θάλασσα. Και φέτος δεν πρόκειται να απουσιάσει αφού προετοιμάζεται τόσο εκείνος όσο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να τηρήσουν το γούρι και να… σημαδευτούν ξανά.

Ο ίδιος ο γνωστός παρουσιαστής ήταν και αυτός που είχε αποκαλύψει την ιστορία μέσω social media αμέσως μετά τον τελικό του 2018:

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μια ιστορία μαζί σας, μια ιστορία που μόνο αν είσαι ρομαντικός θα την νιώσεις, ασχέτως με το τι χρώμα φανέλα φορας.

Ήταν Μάιος του 2001 όταν έπρεπε ο ΠΑΟΚ να παίξει έναν τελικό κυπέλου μετά από 9 χρόνια.

Γνώρισα τον τότε αρχηγό του ΠΑΟΚ (Τάσο Κατσιαμπη) μέσω ενός κοινου φίλου.

Λίγες μέρες πριν τον τελικό μου λέει μεταξύ αστείου και σοβαρού. «Αφού θα κατέβεις που θα κατέβεις στο ματς, δεν έρχεσαι μια ημέρα πριν να μας κάνεις κάνα τατουάζ με χενα έτσι για γούρι πριν το ματς». Και έτσι κι έγινε, την νύχτα πριν τον τελικό βρέθηκα στο ξενοδοχείο και έκανα στους Τασο Κατσαμπη, Παντελή Καφε, Παντελή Κωνσταντινιδη και Δημήτρη Ναλιτζη από ένα τατουάζ χενα, έτσι για να νιώσουν λίγο πιο κοντά μ αυτούς που θα ήταν στην κερκίδα.

Την επόμενη το σηκώσαμε με σκορ 4-2, στο 4ο γκολ σκοράρει ο Ναλιτζης και πανηγυρίζει στην κάμερα δείχνοντας το τατουάζ!

Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι τρελή , όλες οι αθλητικές εφημερίδες τις χώρας με έχουν πρωτοσέλιδο με τους παίκτες φωτογραφία και μιλάνε για το γούρι του τελικού που έκανε ένας πιτσιρικάς τατουατζης.

Από εκείνη την μέρα και μετά οποίος ποδοσφαιριστής έρχεται Θεσσαλονίκη και θέλει να κάνει τατουάζ περνάει από το μαγαζί μου.

Το 2003 ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στον τελικό με τον Άρη, η ομάδα έχει σχεδόν αλλάξει αλλά έχει παραμείνει ο Παντελής Καφές που είναι αρχηγός.

Χωρίς δεύτερη σκέψη την νύχτα πριν τον τελικό ξανακάνουμε τατουάζ με χενα μαζί με τον συμπαίκτη του Βαγγέλη Ναστο.

Η ομάδα κατακτάει το Κύπελλο ξανά και η εβδομάδα που ακολουθεί είναι ξέφρενη.

Για δεύτερη φορά όλες οι αθλητικές εφημερίδες μιλάνε για το γούρι του τελικού.

Το 2014 παίζουμε τελικό με τον Παναθηναϊκό δυστυχώς λείπω εκτός Ελλάδας για γυρίσματα και στην συνομιλία μου με τον Κλάους στο τηλέφωνο του λέω ότι δεν μπορώ να επιστρέψω.

Χάνουμε 4-1.

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 κάναμε το ίδιο γούρι, αυτή την φορά δεν έλειπα.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, οι καιροί να άλλαξαν, οι παίκτες πλέον έχουν σχεδόν όλοι τατουάζ αλλά αυτό δεν μας σταμάτησε να συνεχίσουμε «Το Γουρι». Ωραίες εποχες ωραιες ιστορίες που θα διηγούμαστε οταν γεράσουμε

ΥΓ – Μια φορά έλειψα κ τα κανατε θάλασσα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ