Μάρω Κοντού: Το εντυπωσιακό στριπτίζ και οι ατάκες του Αθηνόδωρου Προύσαλη (vids)

Μάρω Κοντού: Το εντυπωσιακό στριπτίζ και οι ατάκες του Αθηνόδωρου Προύσαλη (vids)

Μάρω Κοντού και Αθηνόδωρος Προύσαλης συναντιούνται στην Κυψέλη και η ατάκα «Τσιριμπίμ - Τσιριμπόμ» μένει στην ιστορία.

Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης υποδυόμενος τον μάγκα ιδιοκτήτη μπουζουκτσίδικου απευθύνεται στην Τούλα Σπανού, την οποία ενσάρκωνε η Κατερίνα Γιουλάκη και αποκαλεί την Μάρω Κοντού «τσιριμπίμ τσιριμπόμ».

Μέσα από έναν ξεκαρδιστικό διάλογο, χαρακτηριστικό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η Τούλα μαθαίνει ότι η Μπιάνκα δεν είναι Ιταλίδα, αλλά Ελληνίδα από την Κυψέλη:

ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ: Μέρα! Ο κύριος Πολυκράτης Σπανός;

ΤΟΥΛΑ (ΓΙΟΥΛΑΚΗ): Ορίστε, τι θέλετε; Είμαι γυναίκα του.

ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ: Δε βλέπω το πρόσωπο!

ΤΟΥΛΑ: Ναι, αλλά ποιον θέλετε;

ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ: Ψηλός, όμορφος, βουτυράτος…

ΤΟΥΛΑ: Βουτυράτος;

ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ: Με μια αψηλή, τσιριμπίμ, τσιριμπόμ…

ΤΖΩΝ (ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ): Τσιριμπίμ, τσιριμπόμ; Excuse me, μήπως είσαστε από τη Νότια Αφρική;

ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ: Όχι, από τη Νέα Σμύρνη! Κατάστημα «Το παλουκάκι».

Προύσαλης: Κι ύστερα λέει, «τσάκω ένα μπουκάλι ουίσκι». Τι μάρκα; της κάνω… «τον Γιάννη που πορπατάει»

Γαβριηλίδης: Johnny Walker.

Προύσαλης: εγώ δεν ήρθα εδώ για φροντιστήριο, ήρθα να πλερωθώ.

Πρόκειται για την ξεκαρδιστική σκηνή της ταινίας «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» με πρωταγωνιστές τη Μάρω Κοντού και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Η ταινία γυρίστηκε το 1968 σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου. Ήταν μεταφορά του έργου που είχε ανεβεί στο θέατρο σε σενάριο του Νίκου Τσιφόρου και του Βασιλειάδη Πολύβιου.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Αντώνης που υποδυόταν ο Αλεξανδράκης, επιστρέφει από τις σπουδές του στην Ιταλία με τη σύζυγό του την Ιταλίδα Μπιάνκα, την οποία ενσάρκωνε η Μάρω Κοντού. Η αδελφή του Τούλα, η οποία είναι και η κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας, ήθελε να μην παντρευτεί Ελληνίδα.

Τότε, ο Αντώνης σε συνεργασία με τον σύζυγό της προσπαθούν να της αλλάξουν γνώμη. Η Μπιάνκα παρουσιάζει ακριβά γούστα, φοράει τολμηρά ρούχα και χορεύει αισθησιακά ένα στριπτίζ. Πρόκειται για μια από τις πιο σέξι κινηματογραφικές εμφανίσεις της ηθοποιού. Η Μάρω Κοντού με το ψιλόλιγνο κορμί της χορεύει ένα σεμνό, αλλά αισθησιακό στριπτίζ και κινείται προκλητικά ανάμεσα στον Αλεξανδράκη και τους υπόλοιπους ηθοποιούς στο σαλόνι του σπιτιού, ενώ αφαιρεί τα ρούχα της.

Η Τούλα να αναφωνεί «Παναγία μου της ρεζιλίκια είναι αυτά» και την κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα.

Η ταινία ήταν παραγωγής Φίνος Φιλμς και γυρίστηκε τους πρώτους μήνες της Χούντας. Μερικά γυρίσματα θα γινόταν στην Ιταλία. Ωστόσο, επειδή ο Αλέκος Αλεξανδράκης είχε αριστερές πεποιθήσεις, δεν του επετράπη να βγει από τη χώρα για τα γυρίσματα και τελικά ο Φίνος αποφάσισε να μην ταξιδέψει ούτε το υπόλοιπο καστ. Στην ταινία έπαιζε ακόμη η Καίτη Παπανίκα, η οποία ενσάρκωνε τη γαλλιδούλα ξελογιάστρα Ρενέ και ο Γιώργος Γαβριηλίδης, ο οποίος υποδυόταν τον οικογενειακό φίλο της οικογένειας, τον Τζων.

Εκείνη την περίοδο λεγόταν πως η Κοντού ήταν τρελά ερωτευμένη και ήταν έτοιμη να παρατήσει την καριέρα της και να τον ακολουθήσει τον αγαπημένο της στην Αμερική. Η ηθοποιός είχε παραδεχθεί αργότερα ότι όντως ήταν ερωτευμένη εκείνη την περίοδο, αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Ελλάδα: «Ο άνδρας εκείνος ήταν Έλληνας, αλλά πήρε μια μεγάλη επαγγελματική θέση στην Αμερική και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Δεν το έκανα. Βέβαια, η ανατροπή είναι στον χαρακτήρα μου. Μπορώ να ζήσω χωρίς θέατρο, αλλά δεν μπορώ να ζήσω εκτός Ελλάδας».

Η ταινία πήγε καλά εισπρακτικά καθώς έκοψε 396.882 εισιτήρια και ήταν 11η ανάμεσα στις 108 ταινίες της σεζόν εκείνης….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ